• dissabte 3 de juny del 2023

'PLIS' recusa el jutge que ha de decidir sobre el 25% de castellà a les Balears per haver rebut un premi de l'OCB

img

PALMA, 13 Set.

L'associació de professors 'PLIS . Educació per favor' ha recusat el magistrat Gabriel Fiol en el procediment sobre el 25% de castellà a l'ensenyament a Balears, pel fet que va rebre un premi de l'Obra Cultural Balear "per la seva aportació a la catalanitat de Balears".

En un comunicat, l'entitat recalca que "un jutge no ha de ser només imparcial, també ha de tenir aparença d'imparcialitat" i consideren que el president de la sala contenciosa administrativa del Tribunal Superior de Justícia de Balears (TSJIB) "no té aquesta aparença d'imparcialitat, ja que va ser premiat per la mateixa entitat, OCB, que està personada com a demandada al contenciós administratiu".

Per PLIS, la situació es agreuja en haver acceptat Fiol la personació de l'OCB en el procediment, com a demandada, quan el contenciós es va interposar contra el Govern balear. L'associació lamenta que s'accepti la personació d'aquesta entitat i de STEI i Plataforma per la Llengua, "enemigues a mort del castellà com a llengua vehicular". "Fiol està contaminat", sosté la demandant.

A més, PLIS ha apuntat també que Fiol "va ser el jutge que va tombar el 2015 el TIL de Bauzà en una sentència molt fluixa jurídicament, que el govern Bauzà va recórrer davant el TS però que el nou govern d'Armengol va retirar per conveniència política".

Per això, l'entitat espera que el magistrat "tingui sentit de la dignitat ia part del cas". "Aquesta decisió l'honoraria", ha postil·lat.

Notícies més vistes Avui