Notícies Balears.

Notícies Balears.

20 joves s'incorporen a l'Ajuntament de Marratxí a través de dos projectes de formació laboral.

20 joves s'incorporen a l'Ajuntament de Marratxí a través de dos projectes de formació laboral.

PALMA, 15 Març.

Un total de 20 joves participaran en dos programes de formació laboral de l'Ajuntament de Marratxí sobre comunicació, màrqueting i ceràmica, emmarcats en el Programa SOIB Jove Formació i Ocupació.

D'aquesta manera, el Consistori ha donat la benvinguda als deu alumnes de la primera edició del projecte mixt 'Marratxí Comunicació i Màrqueting' i als deu alumnes de la segona edició del projecte mixt 'Marratxí Ceràmica', segons ha explicat en un comunicat.

La regidora de Formació i Treball, Carlota Ariza, ha assegurat que aquests alumnes "seran d'una gran ajuda per al municipi", ja que els de ceràmica podran "aprendre la tradició de Marratxí de l'argila" i els alumnes de comunicació, d'altra banda, "contribuiran directament aportant les seves idees i treball".

La regidora de Cultura i Ceràmica, Carmen Cañellas, també ha destacat la importància de celebrar la segona edició de l'estudi de ceràmica. "Per a l'Ajuntament és un orgull rebre a aquests alumnes, perquè Marratxí és terra d'argila, hi ha un problema de relleu generacional i amb aquest taller destinat a joves tindran una oportunitat de formar-se perquè el dia de demà puguin dedicar-se a l'ofici i portar el nom de la Ceràmica de Marratxí allà on vagin", ha afegit.

Cada projecte està integrat per deu persones participants que realitzaran la part formativa al centre de formació Balanguera. L'alumnat de ceràmica realitzarà el treball efectiu a l'edifici de s'Escorxador i el de comunicació i màrqueting a sa Deixalleria.

La directora del projecte, Núria Bosch, ha assenyalat que, amb aquests programes, es dóna l'oportunitat a joves menors de 30 anys de rebre una formació especialitzada en onze mesos de formació i "els alumnes comencen amb moltes ganes", per la qual cosa esperen que "de cara a l'any que ve hagin fet un molt bon treball pel municipi".

L'alumnat que treballarà en tots dos projectes signarà un contracte de formació en alternança amb l'Ajuntament de Marratxí que s'estendrà del 15 de març de 2024 fins al 14 de febrer de 2025. En finalitzar el projecte, els deu alumnes obtindran el certificat de professionalitat 'Gestió de màrqueting i comunicació' i els altres deu alumnes rebran el certificat de professionalitat 'Operacions de reproducció manual o semiautomàtica de productes ceràmics'.

Els alumnes van començar aquest divendres la seva formació. Tots dos projectes estan finançats pel SOIB, amb la participació del SEPE i poden ser cofinançats pel Fons Social Europeu.