• dimarts 21 de març del 2023

329 comerços de les Balears es beneficien dels ajuts del Govern per modernitzar empreses comercials al detall

img

La Direcció General de Comerç ha rebut 755 sol·licituds, cosa que duplica les rebudes el 2019, a l'inici de la legislatura

< p> PALMA, 16 Jul.

329 comerços de Balears s'han beneficiat de les ajudes del Govern per a la modernització d'empreses comercials al detall, per a les quals la Direcció General de Comerç havia rebut 755 sol·licituds, doble que el 2019, a l'inici de la legislatura.

Segons ha informat la Conselleria de Transició Energètica, Sectors Productius i Memòria Democràtica en una nota de premsa, el BOIB ha publicat aquest dissabte la Resolució provisional per la qual es concedeixen les ajudes destinades a fomentar la modernització de les empreses comercials al detall i altres empreses de serveis, convocades el mes de febrer passat per Vicepresidència del Govern.

Es tracta d'una partida d'ajudes de 2, 2 milions d'euros, amb què l'executiu vol facilitar la continuïtat de l'activitat comercial dels establiments comercials de proximitat i de determinats serveis i l'adaptació a criteris de competitivitat per pal·liar les conseqüències econòmiques greus que la crisi sanitària produïda per la COVID-19 va provocar al sector del petit comerç a l'àmbit territorial de les Balears.

Els receptors han estat 329 comerços de totes les Illes, amb establiment físic a peu de carrer, fonamentalment autònoms, microempreses o empreses familiars.

p>

La Direcció General de Comerç ha rebut un total de 755 sol·licituds, un 100% més de les rebudes a la convocatòria de 2019, a l'inici de la legislatura, de les quals 660 s'han enviat dins del termini ia la forma adequada. Entre elles, se n'han pogut finançar 329, fins a esgotar el total del crèdit pressupostat.

Les subvencions compreses en aquesta convocatòria estan incloses dins del Pla Estratègic de Subvencions de la Comunitat Autònoma per als exercicis 2021-2023 que recull , entre altres actuacions, la convocatòria d'ajuts per a la promoció del teixit comercial, plans de millora competitiva, plans de màrqueting i disseny, així com actuacions de millora de la competitivitat i, o bé, foment del teixit comercial.

< p> La novetat d'aquesta convocatòria és que ha incorporat a més els epígrafs de perruqueria, establiments de fotografia i floristeries.

"Aquest any hem aconseguit una xifra rècord quant a pressupost i sol·licitants", ha comentat el director general de Comerç, Miquel Piñol. "A més, com que es tracta d'ajudes a inversions que fan els mateixos comerços, suposa mobilitzar per dues o tres les quantitats invertides per la Conselleria; és a dir, al voltant de quatre a sis milions d'euros".

XOX

Notícies més vistes Avui