Notícies Balears.

Notícies Balears.

Abaqua encarrega un estudi ambiental sobre la badia de Portmany.

Abaqua encarrega un estudi ambiental sobre la badia de Portmany.

IBIZA, 29 Març.

L'Agència Balear de l'Aigua i la Qualitat Ambiental (Abaqua) ha encarregat un estudi ambiental per a la Badia de Portmany, a Eivissa.

Segons ha informat la Conselleria del Mar i del Cicle de l'Aigua, la iniciativa, formalitzada el passat 10 de gener, ha estat assignada a la Fundació Universitat Empresa de Balears (FUEIB) per a la seva execució per l'Institut Mediterrani d'Estudis Avançats (IMEDEA), de la Universitat de les Illes Balears.

Amb un pressupost de 72.570 euros i un termini d'execució d'un any, el projecte inclou una revisió bibliogràfica exhaustiva per recopilar dades existents sobre l'entorn natural de la badia; la creació i validació d'una base de dades i la recollida de mostres de camp sobre la temperatura, nutrients o salinitat, entre altres factors.

Aquest procés culminarà amb la presentació d'un informe final que contindrà les conclusions de l'estudi juntament amb recomanacions per optimitzar la gestió de les aigües i la salut ambiental de la zona.

Aquests treballs, encarregats en coordinació amb els Ajuntaments de Sant Josep i Sant Antoni amb els quals ja ha contactat IMEDEA, compleixen l'acord assolit durant la primera Taula de l'Aigua de la Badia Portmany celebrada el 15 de desembre de 2022.

Amb aquest encàrrec, els dos Consistoris i la Conselleria del Mar i del Cicle de l'Aigua materialitzen i mostren el seu compromís amb el medi ambient i, especialment, amb el cicle de l'aigua, complint amb els compromisos adquirits anteriorment amb diferents associacions i organismes d'aquest àmbit.