Notícies Balears.

Notícies Balears.

Activades 43 llits dels plans de contingència de Son Espases i Son Llàtzer.

Activades 43 llits dels plans de contingència de Son Espases i Son Llàtzer.

PALMA, 15 de gener.

Els hospitals Son Espases i Son Llàtzer han activat un total de 43 llits dels seus plans de contingència en previsió d'un augment de casos atribuïbles, en aquesta època de l'any, a una major afluència de virus respiratoris.

Així ho han indicat en declaracions a Europa Press fonts del Servei de Salut balear (IBSalut), qui han explicat que "segueix havent-hi pressió" a les urgències hospitalàries. "Hi ha un repunt que es manté però està estable", han assegurat aquestes fonts, insistint que es tracta d'una situació que va en línia amb la "tendència general d'aquesta època de l'any".

Més en detall, sobre aquesta "pressió" hospitalària, han informat que el passat cap de setmana es van comptabilitzar, de mitjana, unes 1.280 urgències i que aquest passat diumenge hi va haver al voltant de 1.200, per la qual cosa "segueix havent-hi pressió" i "hi ha un repunt que es manté, però està estable".

Quant als plans de contingència, han assenyalat que s'han anat activant a mesura que s'anaven necessitant llits. D'aquesta manera, a finals de desembre es van obrir 12 llits a Son Llàtzer i la setmana passada altres 24 --en total, 36--, que se sumen als set activats aquest dilluns a Son Espases.

A més, fonts de l'IbSalut han recordat que es va convenir, la setmana passada, una reserva de 30 llits amb l'hospital Sant Joan de Déu en cas que fos necessària la seva activació, un conveni que, segons han dit, forma part dels plans de contingència, "que s'aniran activant o desactivant en funció dels pics i necessitats dels hospitals".

"Aquesta situació sol produir-se a finals de desembre i probablement fins a mitjan febrer els plans s'activaran i desactivaran com un acordió, en funció de les necessitats", han conclòs des del Servei de Salut.

Pel que fa a les recomanacions, han fet referència a la importància de la vacunació i a les mesures generals de prevenció, com la distància de seguretat o l'ús de la mascareta, i sobre els virus respiratoris han indicat que "cada tres o quatre de grip hi ha un de COVID a les Illes".