Activat el PELO per les pluges a Mallorca aquest dimecres.

Activat el PELO per les pluges a Mallorca aquest dimecres.

PALMA, 10 de gener.

El Servei d'Emergències 112 ha activat l'Índex de Gravetat Zero (IG0) per pluges a Mallorca, segons ha informat al seu compte de la xarxa social X (abans Twitter).

De la mateixa manera, l'Agència Estatal de Meteorologia a Balears (AEMET) ha activat l'avís groc aquest dimecres per pluges a Mallorca i Menorca i aquest dijous, per fenòmens costaners a les Illes.

Cal recordar que l'IG0 s'activa quan la informació meteorològica permet preveure la inminència d'un fenomen meteorològic advers amb perill per a persones i béns i es correspon amb fenòmens adversos locals menors que poden controlar-se mitjançant una resposta local ràpida sense produir danys.

Els avisos responen a l'arribada d'una pertorbació a les Illes a partir d'aquest dimecres que deixarà pluges i una davallada de les temperatures que podrà portar neu a les cims més altes de la Serra de Tramuntana.

A Mallorca i Menorca es preveu que plogui fins al matí del dijous, que és quan s'esperen les pluges més intenses. Així mateix, es preveu que les precipitacions deixaran neu a les cims més altes de la Serra de Tramuntana, per sobre dels 1.200 metres. Tampoc es descarta que hi hagi alguna tempesta aïllada.

Tags

Categoría

Illes Balears