Notícies Balears.

Notícies Balears.

Activistes de Futur Vegetal pinta amb pintura un megaiot per a protestar contra la crisi climàtica.

Activistes de Futur Vegetal pinta amb pintura un megaiot per a protestar contra la crisi climàtica.

IBIZA, 16 Jul.

Dos activistes de l'organització ecologista Futur Vegetal han borrat pintura contra un megaiot per a protestar contra la crisi climàtica.

El passat divendres diversos membres de l'organització van entrar en les pistes de l'aeroport d'Eivissa pintant també un jet privat.

En un comunicat, Futur Vegetal ha explicat que l'acció s'ha desenvolupat aquest diumenge sobre les 09.00 hores i amb ella es posen el broche final a la campanya "Jets and Yachts, the party is over", convocada per Extinction Rebellion Eivissa.

Futur Vegetal ha assenyalat en un comunicat que "l'únic motiu pel qual es manté un sistema econòmic que porta al col·lapse ecosocial és per sostenir els privilegis d'aquesta petita classe privilegiada", en relació a la propietària del vaixell.

Les activistes han mostrat una pancarta on es podia llegir 'You consume other's suffer', en assegurar que "són les persones que estan a la cima de la piràmide social, les que posen la vida del planeta al seu servei i forcen a la gent a treballar per sostenir el seu sistema, explotant els animals i destruint el territori sense importar quanta patiment i morts impliqui".

Futur Vegetal ha afirmat a més que "la crisi climàtica suposa un sense fi de patiment i horror per a tots els habitants del planeta", a la qual han afegit que "ni tota la repressió, ni el resultat de cap procés electoral posarà fre" a la seva determinació per a "mitigar l'impacte de la crisi climàtica".

.