• dimecres 29 de març del 2023

Acusat d'estafa per la venda d'apartaments a Espigol Beach diu que "signava moltes coses" per mandat del seu pare

img

L'home i el seu germà, també processat, asseguren no recordar ser administradors de l'entitat o encarregar-se de les negociacions

Un tercer encausat afirma que va negociar amb el pare la compra de la societat i que "algunes vegades venien els fills"

PALMA, 18 Jul.

< Un dels acusats d'estafar diverses persones en vendre dependències de l'antic aparthotel Espigol Beach (Can Picafort) com a habitatges residencials ha assegurat no recordar ser l'administrador de l'entitat i que "signava moltes coses" en estar "mandat" "pel seu pare.

La Secció Segona de l'Audiència Provincial de Palma ha arrencat aquest dilluns la primera sessió del judici contra els sis processats en la causa, per als quals la Fiscalia demana penes que sumen fins a 36 anys de presó i indemnitzacions per als perjudicats que arriben als 906.000 euros.

Durant la seva intervenció, l'encausat ha negat ser l'administrador en el moment en què van succeir suposadament els fets --entre el 2004 i el 2005 segons la fiscal-- i ha manifestat que no recorda haver signat obres de conversió de l'aparthotel a vivendes residencials --com per exemple fer desaparèixer la recepció-- o contractes de venda d'aquests apartaments.

"Firmava moltes coses, jo anava manat pel meu pare, no recordo res", ha reiterat el home davant del Tribunal. A més, ha concretat que qui administrava l'empresa era el seu pare, que estava "freqüentment" de viatge, i que feia "el que digués ell".

Així mateix, responent a les preguntes de la seva advocat, ha remarcat que "mai" ha negociat res amb la resta dels acusats i que qui prenia la decisió dels acords era el seu progenitor, alhora que ha afirmat que desconeix els negocis que ha signat per obligació del seu pare .

De la mateixa manera s'ha pronunciat el seu germà i també acusat durant l'interrogatori, que ha afegit que "del tema de les negociacions" ells no s'encarregaven. "Ell --el seu pare-- ens deia on havíem d'anar a signar i anàvem, mai he intervingut en una venda", ha asseverat.

Un tercer acusat, en aquest cas l'administrador únic de la societat, ha assenyalat a la Sala que la compra de l'entitat la va negociar amb el pare "però algunes vegades venien els fills".

Segons l'escrit de la fiscal, els sis acusats, llocs "de comú acord" per executar un pla preconcebut per obtenir un "enriquiment il·lícit", van organitzar un complex entramat d'"operacions fraudulentes" per vendre 28 apartaments de l'aparthotel a particulars.

assenyala que van ocultar que els apartaments estaven destinats a explotació turística, de manera que els habitatges quedaven fora de l'ordenació urbanística i, en conseqüència, no tenien cèdula d'habitabilitat per gestionar els diferents subministraments d'aigua i llum. Tot això feia que els compradors no poguessin habitar, llogar o vendre aquests apartaments.

XOX

Notícies més vistes Avui