Notícies Balears.

Notícies Balears.

Advocats asseguren que van sentir "por d'anar a la presó" durant la instrucció del cas Cursach.

Advocats asseguren que van sentir

Una advocada afirma que un agent de Blanqueig li va admetre que sentia "vergonya aliena" de com estava transcorrent la investigació.

PALMA, 11 Set.

Dos advocats que van assistir als detinguts durant la instrucció del cas Cursach han afirmat aquest dilluns que van sentir "por d'anar a presó" perquè s'estava empresonant a persones de forma "indiscriminada".

Els lletrats han participat en la sessió d'aquest dilluns del judici contra els investigadors del cas Cursach i han insistit que en les declaracions judicials tant el jutge Manuel Penalva com el fiscal Miguel Ángel Subirán dirigien els interrogatoris de forma "agressiva" i que les declaracions es "dictaven".

"Es va invertir la càrrega de la prova i en lloc d'investigar la policia, érem nosaltres els que havíem de demostrar que els nostres clients eren innocents", ha afirmat una de les advocades.

Aquesta testimoni ha relatat de manera concreta un episodi en què un dels agents acusats portava la pistola reglamentària durant una declaració. "La podia treure en qualsevol moment. Això no ho havia vist jo en la meva vida", ha afegit.

També ha recordat una confrontació entre dos detinguts, un d'ells el testimoni protegit 29 al qual, segons ha narrat, dos agents de policia no li van permetre entrar. Després d'aconseguir que se repetís, ha afegit, aquest testimoni l'ha acusat d'ofereixre-li diners perquè abandonés Mallorca. Després, ha dit, es va esborrar la primera confrontació.

Sobre aquest testimoni, un altre advocat ha recordat que els investigadors donaven "total credibilitat" al que deia sense fer cap comprovació.

En un altre moment, l'advocada que ha comparegut com a testimoni, ha assegurat que un dels agents de Blanqueig li va admetre que sentia "vergonya aliena" de com estava transcorrent la instrucció en alguns moments. En aquesta línia, ha afegit que "tenia la sensació" que els policies sí que tenien "intenció d'investigar la veritat".

Segons ha explicat, l'agent li va facilitar el seu telèfon perquè li traslladés qualsevol consideració que cregués que mereixia ser investigada.

El judici contra els investigadors del cas Cursach, entre ells l'exjutge Manuel Penalva i l'exfiscal Miguel Ángel Subirán, per als quals la Fiscalia sol·licita 118 i 121 anys de presó, respectivament, continua aquest dilluns amb més declaracions de testimonis.

Cal remarcar que també seuen al banc dels acusats membres del Cos Nacional de Policia del Grup de Blanqueig de Capitals, en concret l'aleshores inspector cap José Luis García Reguera, el subinspector Miguel Ángel Blanco, la subinspectora Blanca Ruiz i el policia Iván Bandera.