Notícies Balears.

Notícies Balears.

'Aemet activa la alerta naranja per fenòmens costers a les Illes Balears' 'Aemet activa aquest dijous la alerta taronja a les Balears per fenòmens costaners'

'Aemet activa la alerta naranja per fenòmens costers a les Illes Balears'

'Aemet activa aquest dijous la alerta taronja a les Balears per fenòmens costaners'

PALMA, 28 de març.

L'Agència Estatal de Meteorologia (Aemet) ha informat de l'activació, aquest dijous, de l'alerta taronja a les Balears per fenòmens costaners.

A Mallorca, concretament a la Serra de Tramuntana, s'ha activat el nivell groc, per vent de 50 a 60 quilòmetres per hora (km/h). A més, també s'ha activat l'alerta taronja per fenòmens costaners al sud de l'illa, amb onades de quatre a sis metres.

A Menorca, també es preveuen aquest dijous onades de quatre a sis metres i onades màximes que podran arribar fins als vuit i deu metres, mentre que a Eivissa i Formentera també s'activa l'avís taronja pels mateixos riscos per fenòmens costaners.

Així mateix, la Aemet ha registrat aquest dijous embranzides de vent de 93 quilòmetres per hora a la Serra d'Alfàbia, 90 km/h a Cabrera, 78 km/h a Banyalbufar i de 71 km/h a Sa Pobla, Binissalem i Manacor.

A Eivissa i Formentera s'han registrat ràfegues de 73 i 62 km/h, mentre que a Es Mercadal, a Menorca, han assolit els 57 km/h.