• dimecres 7 de juny del 2023

Agent afirma que l'arma usada per l'acusat per apunyalar el seu company és "idònia per garantir la mort"

img

Fiscalia demana deu anys de presó mentre que acusació particular eleva la pena a 14

PALMA, 21 Oct.

Un dels agents de Policia que va realitzar la inspecció ocular del domicili en què l'acusat presumptament va apunyalar diverses vegades el seu company de pis ha assegurat que l'arma utilitzada per l'home era "idònia per garantir la mort".

La Secció Segona de l'Audiència Provincial de Balears ha celebrat aquest divendres la segona sessió del judici contra l'home, processat per un delicte de temptativa d'assassinat.

>

Durant la seva declaració, el policia ha testificat que, a l'hora d'inspeccionar l'habitatge, va trobar "fora de lloc" el ganivet utilitzat aparentment per l'encausat per agredir la víctima, sense percebre cap altre objecte susceptible de poder ser utilitzat com a arma defensiva”. Així mateix, va apreciar també diverses esquitxades i taques de sang distribuïdes pel pis, segons ha relatat. D'acord al testimoni d'un altre agent, l'acusat, després dels fets i mentre estava intentant ser localitzat per la policia, va anar a comissaria amb la intenció d'interposar una denúncia.

No obstant, "no va arribar a denunciar perquè l'informem que procediríem a la seva detenció com a presumpte autor de temptativa d'assassinat i li aconsellem que no parlés sense presència d'un advocat".

Els fets van passar el 3 de març de 2021 en un habitatge d'acolliment a Palma, on el processat convivia amb la víctima, amb qui, segons el fiscal, mantenia fortes desavinences .

Tal dia, aprofitant que el perjudicat estava ajupit d'esquena traient la roba de la rentadora, l'acusat li va clavar una forta ganivetada a l'esquena. Seguidament, va tornar a esgrimir el ganivet i es va llançar novament sobre el coll de la víctima, que va aconseguir parar el presumpte autor, rebent alguns talls al coll.

En el transcurs dels fets es va iniciar un forcejament entre tots dos, aconseguint el processat propinar-li una altra ganivetada a la clavícula fins que finalment la víctima va aconseguir arrabassar-li l'arma i sortir fugint de la casa, que va tancar amb clau perquè l'agressor no pogués seguir-lo.

El ferit va aconseguir refugiar-se en un supermercat proper, on va ser assistit pel personal de l'establiment i per una dotació policial fins que va arribar a l'ambulància i va ser traslladat a l'hospital, on va estar diversos dies en estat crític.

El fiscal considera els fets constitutius d'un delicte d'assassinat en grau de temptativa i demana per a l'acusat deu anys de presó, mentre que l'acusació particular eleva aquesta petició a 14 anys de presó.

Cal recordar que el presumpte r dels fets porta a la presó des del dia del succés.

Notícies més vistes Avui