Notícies Balears.

Notícies Balears.

Agent de Palma detingut per tinença de material pedòfil.

Agent de Palma detingut per tinença de material pedòfil.

PALMA, 24 Abr.

La Policia Nacional ha detingut un home a Palma per la tinença de material audiovisual pedòfil, després de rebre 34 informes de denúncia des d'una ONG.

A l'arrestat se li imputa un delicte de corrupció de menors, segons ha informat en una nota de premsa aquest dimecres la Cap de la Policia Nacional a Balears.

L'operació ha estat realitzada pel grup de Delictes Tecnològics i Delinqüència Econòmica de la Policia Nacional a Palma, després d'una sol·licitud de col·laboració policial des d'una unitat de Madrid.

La Unitat Central de Ciberdelinqüència de la Policia Nacional va rebre 34 informes-denúncia des de l'ONG NCMEC (Centre Nacional per a Nens Desapareguts i Explotats), en els quals es donava compte dels fets investigats.

La Policia va analitzar tota la informació i va identificar com a possible autor a un home que hauria realitzat la pujada dels arxius pedòfils denunciats, majoritàriament al seu domicili, incloent continguts de zoofília.

Des d'una famosa aplicació de comunicació entre persones i grups utilitzava canals en els quals es distribuïen aquests arxius. En total es van reportar 24 arxius de vídeo de menors prepúbers.

La Policia ha explicat que la investigació es va veure dificultada per la titularitat del telèfon que utilitzava el sospitós, en haver obtingut el terminal i la targeta SIM en una ciutat de la Península i amb una identitat fictícia.

L'home va ser detingut el passat dijous i el telèfon va ser intervingut per al seu volcat i anàlisi. Va passar a disposició judicial al Jutjat de Guàrdia.