Notícies Balears.

Notícies Balears.

Agents de policia que van detenir a Blanca Ruiz asseguren que les instruccions es van limitar a intervenir el seu telèfon mòbil.

Agents de policia que van detenir a Blanca Ruiz asseguren que les instruccions es van limitar a intervenir el seu telèfon mòbil.

PALMA, 12 jul.

Els dos policies nacionals que van participar en l'arrest de l'agent de Blanqueig Blanca Ruiz han assenyalat aquest dimecres que tenien instruccions de desplaçar-se a Madrid per detenir-la i intervenir únicament el telèfon mòbil i no altres dispositius ni realitzar cap registre.

En la sessió d'aquest dimecres del judici contra els investigadors del cas Cursach, el jutge Manuel Penalva, el fiscal Miguel Ángel Subirán, i quatre agents de Blanqueig, entre ells Ruiz, els dos policies nacionals que van ser assignats per detenir l'agent a la capital d'Espanya han explicat que tenien ordres de detenir-la i d'intervenir el seu mòbil i que fins i tot, quan ella va voler prestar declaració, van haver de trucar als instructors perquè els facilitessin les preguntes.

Els dos agents han explicat que des que Blanca Ruiz els va entregar el telèfon voluntàriament, va autoritzar el seu estudi i va facilitar les claus d'encriptació, el telèfon va estar en el seu poder dins d'una motxilla fins que per la tarda es va lliurar als instructors.

En aquest punt, mentre un dels agents ha explicat que va deixar el company a la porta de l'oficina dels seus caps per atendre altres assumptes, el segon agent sí que ha assenyalat que va lliurar el mòbil, posat en un sobre i segellat. Tots dos han afirmat que des d'aquell moment no han tornat a veure el telèfon.

La detenció, han explicat, es va produir al voltant de les 10.00 hores i una hora després, en arribar l'advocat de l'agent va tenir lloc la declaració. Els policies nacionals van tornar a Palma cap a les 19.00 hores, moment en què van lliurar el dispositiu als investigadors Juan Márquez i Juan Palomo. "A partir d'aquell moment no sé què van fer amb ell", ha afegit un d'ells.

Els dos policies han coincidit a l'hora de no recordar el model del telèfon, a més de ser un Iphone i que només van rebre el número i les claus d'encriptació. Segons han afegit, no hi va haver més manipulació del dispositiu que posar-lo en mode avió en el moment de rebre'l.

Els agents han indicat igualment que en la seva declaració, l'agent de Blanqueig va reconèixer que participava en el xat anomenat 'sancus' amb els altres investigadors acusats.

.