• dimarts 6 de juny del 2023

Agricultura avalua amb el sector de la creïlla de Sa Pobla la campanya d'aquest any i l'aplicació del Pla Regional

img

La direcció general d'Agricultura ha detallat com seran les ajudes a què es podrà acollir el sector

< p> PALMA, 29 Oct.

La Conselleria d'Agricultura, Pesca i Alimentació, a través de la direcció general d'Agricultura, Ramaderia i Desenvolupament Rural, ha avaluat amb el sector de la creïlla de Sa Pobla la campanya d'aquest any i l'aplicació del Pla Regional.

Segons ha informat la Conselleria en nota de premsa, la direcció general d'Agricultura, Ramaderia i Desenvolupament Rural ha avaluat una part del sector de la creïlla de Sa Pobla com ha funcionat la campanya d'aquest any d'aquest tubercle i també el Pla Regional de la Patata, engegat fa mig any, pel que fa als aspectes mediambientals i als fitosanitaris. El director general d'Agricultura, Ramaderia i Desenvolupament Rural, Fernando Fernández, s'ha reunit amb els productors que comercialitzen amb Illacamp SAT i Mateu Export.

Agricultura va posar en marxa el Pla Regional de la Patata de les Balears fa mig any. Es tracta d'un pla que té com a finalitat "millorar aquest cultiu en els aspectes fitosanitaris i mediambientals, que sigui competitiu i tingui els millors estàndards en els mercats als quals exporta". El Pla també prepara el sector amb el Pacte Verd Europeu, amb l'estratègia 'De la Granja a la Taula', i amb les exigències mediambientals que tindrà la nova PAC 2023-2027. "El sector de la patata sap que estem al seu costat i que els recolzarem en aquest procés de transició, escoltant i recollint les seves propostes com hem fet sempre", ha destacat.

Fernández els ha explicat també les ajudes de què podran beneficiar-se amb la nova PAC. D'una banda, els ecoesquemes, les pràctiques sostenibles amb el medi ambient. En el cas de la creïlla, l'ecoesquema al qual es podran acollir és el de rotació de cultius, que implica 231 euros per hectàrea. També, ha destacat l'ajuda a la producció integrada, “molt important per al sector i que actualment només reben 400 de les 1.600 hectàrees on se sembra patata, encara que la voluntat és que arribi a totes”, ha remarcat. Per acabar, s'ha referit a les ajudes previstes per a les explotacions que vulguin canviar la lluita química per la biològica i també la solarització destinada a combatre els nematodes.

El director general ha conclòs que el de la patata de Sa Pobla "és un sector molt rellevant per al camp de Mallorca" en tractar-se de "la primera patata que es produeix a la Unió Europea, amb una sortida important comercial, especialment a països com el Regne Unit, Polònia i els països nòrdics, i per aquest motiu és un producte que aporta gran valor afegit".

Notícies més vistes Avui