• dimarts 21 de març del 2023

Agricultura convoca ajudes per valor d'un milió d'euros per a inversions en indústries vitivinícoles

img

El període de sol·licituds de les subvencions, de fins a 100.000 euros, és obert fins al 25 d'octubre

PALMA, 10 Oct

La Conselleria d'Agricultura, Pesca i Alimentació, a través del Fons de Garantia Agrària i Pesquera de Balears (Fogaiba), ha convocat ajudes per valor d'un milió d'euros per fer inversions en indústries de transformació, comercialització i/o desenvolupament de productes vitivinícoles.

Segons ha detallat el Govern aquest dilluns en nota de premsa, la inversió màxima és de 100.000 euros i l'ajuda serà d'un 40% dels costos elegibles. A més, el període de sol·licituds de les subvencions és obert fins al 25 d'octubre.

El director general d'Agricultura, Ramaderia i Desenvolupament Rural, Fernando Fernández, ha destacat, a la Mesa del Vi celebrada aquest dilluns, que "es tracta d'un compromís adquirit amb el sector perquè, amb la convocatòria del Programa de Suport Espanyol al Sector Vitivinícola, molts cellers quedaven fora, ja que va dirigit a grans inversions en cellers".

"D'aquesta manera, els cellers més petits es podran acollir per fer petites inversions, com ara canvis de dipòsits o substitució de dipòsits d'alumini o sistemes de filtratge", ha explicat.

presentar la sol·licitud és ser titular duna empresa dedicada a la transformació, la comercialització o el desenvolupament de productes vitivinícoles. Aquesta línia d'ajuda s'adreça a projectes d'inversió que millorin el rendiment, la competitivitat i el desenvolupament econòmic, fomentar els productes de qualitat, afavorir la innovació i el respecte al medi ambient, la seguretat laboral, la higiene i el benestar animal, i millorar les ràtios de sostenibilitat social, econòmica i ambiental.

Les despeses subvencionables són les que derivin de la compra i la instal·lació de nova maquinària i equipament fins al valor de mercat del producte, incloses les instal·lacions accessòries necessàries per a el seu funcionament o la millora de l'eficiència i la transició energètica dels cellers.

La Conselleria d'Agricultura, Pesca i Alimentació donarà suport als primers Premis Vinari Illes Balears, que se celebraran la primavera vinent. Es tracta d´uns premis organitzats pel digital VadeVi amb l´objectiu de prestigiar i donar valor als vins balears de qualitat.

Notícies més vistes Avui