Notícies Balears.

Notícies Balears.

Agricultura paga més d'un milió d'euros de les ajudes del Programa de Desenvolupament Rural.

Agricultura paga més d'un milió d'euros de les ajudes del Programa de Desenvolupament Rural.

PALMA, 8 Març.

La Conselleria d'Agricultura, Pesca i Medi Natural, mitjançant el Fons de Garantia Agrària i Pesquera de les Illes Balears (Fogaiba), ha abonat en els últims dies un total de 1.179.529 euros de les ajudes del Programa de Desenvolupament Rural (PDR).

Aquestes ajudes, repartides entre vuit línies de subvencions diferents, han tingut 50 beneficiaris finals, segons ha especificat en nota de premsa aquest divendres la Conselleria.

Detalladament, les línies que han estat subvencionades són la dirigida a la incorporació dels joves agricultors (CEJA), amb 317.500 euros i 17 beneficiaris; la destinada a inversions en explotacions agràries (INEA), amb 375.091 euros i 12 beneficiaris; la destinada a subvencionar projectes pilot (Coppi), amb 224.126 euros i deu beneficiaris; la dirigida a recolzar les activitats d'informació i promoció en el mercat intern (Pipqu), amb 94.585 euros i dos beneficiaris; la destinada a les activitats de demostració i informació (FOAD), amb 67.268 euros i quatre beneficiaris; la dirigida a les estratègies dels grups Leader (EDLP), amb un import total de 53.076 euros i tres beneficiaris; la destinada a recolzar les accions de formació professional i adquisició de competències (FOAC), amb 33.281 euros i un beneficiari, i la destinada a les cadenes curtes de comercialització (Cocci), amb un expedient resolt per valor de 15.598 euros.

El conseller, Joan Simonet, ha recordat que "una de les principals prioritats d'aquesta legislatura era resoldre les convocatòries d'ajudes tan aviat com sigui possible", perquè volen dotar al sector "de tots els recursos disponibles". "Hem promès facilitar i agilitzar al màxim la burocràcia i continuem donant passos en aquest sentit", ha afegit.

Cal assenyalar que aquestes ajudes del PDR estan cofinançades entre el Fons Europeu Agrícola de Desenvolupament Rural (Feader), el Ministeri d'Agricultura, Pesca i Alimentació, i el Govern.

.