• dimecres 7 de desembre del 2022

Agricultura reparteix fins a 192 tones de llavor certificada de farratgeres, de gran interès per als pagesos

img

PALMA, 16 Ago.

L'Institut de Recerca i Formació Agroalimentària i Pesquera (IRFAP), ens dependent de la conselleria d'Agricultura, Pesca i Alimentació, ha repartit el 2022 fins a 192.285 quilos de llavor certificada de farratgeres, en el marc del Programa de foment del seu ús.

Es tracta, segons han indicat en una nota de premsa , de llavors d'alfals, enclova, trèvol, bersim, garrofa, ballico, civada, ordi farratgera, blat farratge i triticale.

En total, han explicat, l'IRFAP ha destinat a aquest programa un total de 324.488 euros, un 15% més de pressupost que el 2021.

El gruix de les sol·licituds corresponen a pagesos de Menorca (173) i Mallorca (122). Del total de llavor certificada que s'ha repartit, 174.010 quilos corresponen a llavor convencional i 18.275 quilos tenen la certificació d'ecològica.

Segons la gerent de l'IRFAP, Georgina Brunet, "el gran interès dels pagesos i ramaders per sembrar aquestes llavors respon a la garantia de puresa varietal, a l'alt nivell de germinació, homogeneïtat i sanitat”.

Brunet ha afegit, a més, que aquest programa contribueix al manteniment de l'agricultura extensiva a les Balears, a la seva sostenibilitat ambiental, a la conservació del paisatge rural ia la preservació de la biodiversitat, fomentant el manteniment del teixit econòmic i social del medi rural.

En aquest programa, l'agricultor assumeix el 50% cent del cost de la llavor certificada de farratgeres. El programa també contempla llavors de certificació ecològica.

Pel que fa als requisits per accedir al programa, d'una banda, s'exigeix ​​haver tramitat la sol·licitud d'ajudes directes 2021 de la PAC, amb una quantitat màxima que es podia sol·licitar del 30 per cent de la superfície de farratgeres declarada a la PAC --amb la dosi corresponent segons l'espècie escollida--; i, per altra banda, que la comanda mínima per a cada espècie sigui de 25 quilos.

Notícies més vistes Avui