Notícies Balears.

Notícies Balears.

Ajuda social atorga 17.400 euros al Col·legi d'Advocats per a orientació jurídica gratuïta a presos.

Ajuda social atorga 17.400 euros al Col·legi d'Advocats per a orientació jurídica gratuïta a presos.

PALMA, 8 de Març.

El Consell de Govern ha autoritzat a la consellera de Famílies i Afers Socials, Catalina Cirer, la concessió d'una subvenció directa de 17.400 euros a l'Il·lustre Col·legi d'Advocats de Balears perquè pugui dur a terme el projecte 'Prevenció de l'exclusió social mitjançant l'empoderament: orientació jurídica gratuïta a la població reclusa'.

Segons ha informat en roda de premsa el portaveu del Govern, Antoni Costa, aquest divendres, el termini d'execució del projecte finalitza el 31 de desembre de 2024.

La iniciativa té com a objectiu reforçar les capacitats, la confiança, la visió i el protagonisme de la població reclusa, un grup social en risc de veure's afectat pels processos d'exclusió social. A més, pretén impulsar canvis positius de les situacions en què viuen i que prenguin consciència dels seus drets i de com exercir-los.

Amb l'empoderament d'aquestes persones en risc d'exclusió social s'eleva la seva confiança en si mateixes i la seva autoestima, i es reforça la seva capacitat per respondre a les seves pròpies necessitats des d'una dimensió tant individual com col·lectiva.

L'ajuda permet, a més, que les persones internes dels centres penitenciaris de Palma, Eivissa i Menorca, del CIS Joaquín Ruiz Giménez Cortés i de la Unitat de Mares rebin assessorament jurídic en qüestions de dret penitenciari, compliment de penes, accés a l'assistència jurídica gratuïta, expedients de vigilància penitenciària i, en general, sobre els drets que els assisteixen.