• dimarts 6 de juny del 2023

Alejandro López i Aurora Ribot, els 'número dos' de Jover i Sevillano a les seves llistes a les primàries de Podem

img

Els inscrits poden votar des d'aquest divendres i fins al proper 3 de novembre

PALMA, 27 Oct.

Alejandro López, Aurora Ribot i Jesús Jurado són els 'número dos' a les llistes de les candidatures de la marca 'Créixer, ganar, transformar!' a les primàries de Podem Balears.

Antònia Jover, Iván Sevillano i Lucía Muñoz, les tres persones que encapçalen les candidatures d'aquesta marca, han demanat a la militància votar les seves llistes perquè "compten amb persones valentes i compromeses" .

La llista de la candidatura de Jover al Parlament balear inclou noms com Alejandro López, Esperança Sans, Gloria Santiago i Cristina Gómez, actuals diputats d'Unidas Podemos a la Cambra autonòmica.

Per la seva banda, la llista de Sevillano al Consell de Mallorca compta amb noms com Aurora Ribot, José Antonio Sarrià, Magdalena Gelabe rt i Jaume Andreu Sabater.

Finalment, a la candidatura de Muñoz per a l'Ajuntament s'uneixen, entre d'altres, Jesús Jurado, Clàudia Costa, Jordi Vilà i Ana Rosa Abejón.

A el primer dia de campanya de primàries, la candidata al Parlament ia la Presidència del Govern, Antònia Jover, ha assegurat que “només un Podem fort a les institucions garanteix que es desenvolupin polítiques que posin el benestar de la gent al centre, com ha quedat demostrat des del 2015".

En aquest sentit, la també diputada per Balears al Congrés ha posat com a exemple la tramitació de la Llei d'Habitatge estatal: "Estem veient com el bipartidisme no té problemes a cedir davant els interessos dels grans poders amb el retard de l'aprovació de la llei”. La candidata també ha retret al PSIB "impedir que a les Balears s'augmenti l'Impost de Turisme Sostenible que paguen els turistes".

El candidat al Consell de Mallorca, Iván Sevillano, s'ha mostrat "orgullós "per comptar amb un equip "plural de persones dels diferents municipis de l'illa, compromeses, valents i capaços, amb empenta i compromeses amb Mallorca".

L'actual conseller insular de Mobilitat ha afegit que totes les persones de la seva candidatura són “valents per impulsar els canvis i avenços que necessita aquesta societat”, pensant sempre, ha dit “en les famílies i la millora del seu benestar”. Sevillano també les ha encoratjat a "seguir lluitant per aquesta terra i no deixar-se convèncer pels poderosos i els seus anhels de grandesa". Una grandesa, ha dit, "mal entesa, perquè només busca prioritzar els seus interessos per sobre del bé comú".

La candidata a l'Ajuntament de Palma, Lucía Muñoz, ha dit que el seu equip "surt a guanyar aquestes eleccions primàries i l'alcaldia de Cort" i ha traslladat a les persones inscrites a Podem que "només amb el seu suport es podrà créixer, guanyar i seguir transformant Palma".

Cal recordar que el període de campanya s'estendrà des d'aquest dijous i fins al proper 3 de novembre --tots dos inclosos--, i que des d'aquest divendres i fins al mateix 3, totes les persones inscrites i verificades podran votar les primàries de Podemos de forma telemàtica . Finalment, el dia 4 se'n publicaran els resultats.

Notícies més vistes Avui