• dimecres 7 de juny del 2023

Alliberades cinc tortugues marines després de ser trobades emmallades amb plàstics

img


PALMA, 26 Oct.

El conseller de Medi Ambient i Territori, Miquel Mir, ha participat, aquest dimecres, a la alliberament de cinc tortugues marines que s'han recuperat durant els últims mesos al Palma Aquarium.

En una nota de premsa, la Conselleria ha indicat que quatre de les cinc tortugues van ser trobades emmalades amb plàstics o xarxes, que ha implicat l'amputació de l'aleta afectada. Una a més, va expulsar més de dos metres de corda que havia ingerit. El cinquè exemplar va ingressar per flotabilitat positiva causada per acumulació de gas i es va recuperar després d'un buidatge de més de 5 litres d'aire. 37 tortugues vives: 20 a Mallorca, nou a Eivissa i Formentera i vuit a Menorca. Pel que fa a les causes, 28 ho han fet per embalament i cinc per surar després d'haver ingerit cossos estranys. Una va ser capturada accidentalment en una xarxa pesquera i una altra havia ingerit corda. Les altres dues patien traumatismes.

De totes elles, 28 han estat recuperades i alliberades, quatre van morir durant els primers dies d'estar ingressades a causa de la gravetat de les lesions que patien i dues segueixen en recuperació. Les altres tres han estat alliberades per particulars que no van avisar.

La Conselleria ha recordat que en cas de trobar una tortuga ferida s'ha de trucar el 112 per posar en marxa el protocol d'actuació. És important no intentar desemmallar l'exemplar, ja que li pot causar més danys.

Tot i així, aquest any ha disminuït el nombre d'exemplars alliberats per particulars respecte dels dos anys anteriors. Si bé el 2020 van ser 11, el 2021 van ser sis i aquest any 3. El conseller ha destacat aquestes xifres i ha agraït “la importantíssima tasca impulsada des del Servei de protecció d'Espècies, el COFIB, LIMIA i Palma Aquarium amb la campanya de conscienciació a la ciutadania per donar a conèixer el protocol d'actuació i evitar la mort d'aquesta espècie protegida”.

Notícies més vistes Avui