• dimarts 21 de març del 2023

Alliberen 40 falciots després d'haver estat recuperats al Cofib

img

PALMA, 7 Jul.

El conseller de Medi Ambient i Territori, Miquel Mir, ha participat aquest dijous en l'alliberament d'una quarantena de falciots s'han recuperat al centre del Consorci de Recuperació de Fauna de les Balears (Cofib).

Segons ha detallat la Conselleria, des que va començar la campanya d'estiu, han estat atesos un total de 1.017 exemplars, dels quals quins 691 eren pollets. Sobre això, ha recordat que, entre els mesos de juny i juliol, és habitual que els pollets caiguin del niu en intentar fugir de la calor, ja que encara no saben volar.

Així, en arribar al centre, el personal tècnic del Cofib els cria fins que aconsegueixen la mesura i el pes adequats per poder volar i tornar a la natura. En total, durant aquests mesos ja se n'han alliberat 273.

Mir ha agraït la tasca del personal tècnic, així com la col·laboració ciutadana, de les policies locals i de les clíniques veterinàries en el procés de recollida d'exemplars . "Gràcies a la resposta de la gent ha estat possible atendre tants exemplars, una mostra més que la implicació ciutadana i educació ambiental són les bases per a la conservació de la nostra biodiversitat", ha declarat.

L'any passat, a les instal·lacions del Cofib es van atendre 702 exemplars de falciot, dels quals 569 eren pollets.

Els falciots són aus migratòries que arriben a finals de març a les Illes per reproduir-se. És una espècie que realitza tota l'activitat biològica volant i només s'atura quan ha de criar, a partir del segon any de vida. A l'agost comencen a emprendre el viatge al continent africà. Està catalogada en règim de protecció especial al catàleg balear d'espècies amenaçades.

Notícies més vistes Avui