• dijous 2 de febrer del 2023

Alumnes de secundària de Campos contribueixen a la restauració del sistema dunar del Parc Natural Es Trenc-Salobrar

img

Les actuacions busquen implicar la comunitat educativa en la conservació dels espais naturals protegits

PALMA, 9 Oct

Alumnes de secundària de Campos han contribuït a la restauració del sistema dunar del Parc Natural Es Trenc-Salobrar, en el marc d'una actuació que busca implicar la comunitat educativa en la conservació dels espais naturals protegits .

Segons ha informat la Conselleria de Medi Ambient i Territori en una nota de premsa, una quarantena d'alumnes de l'Institut d'Educació Secundària (IES) Damià Huguet de Campos han participat, aquesta setmana, en una jornada de voluntariat al Parc Natural Es Trenc-Salobrar organitzades per la Direcció dels Espais Naturals Protegits en coordinació amb el Centre d'Aprenentatge Es Palmer.

Les actuacions estan incloses al projecte de restaur ació dels hàbitats i les espècies d'interès comunitari del sistema dunar dels espais ocupats antigament pels quioscos-bars fixos de sa Ràpita, s'Arenal d'en Tem i na Tirapèl.

L'alumnat ha realitzat tasques de repoblació del sistema dunar. En concret, han plantat espècies pròpies d'aquest ambient com el gram marí (Elymus farctus) o el card marí (Eryngium maritimum) així com savines (Juniperus phoenicea) procedents del Centre Forestal de Balears (Cefor).

Les tasques de voluntariat han permès, també, tornar al mar restes d'antigues acumulacions de posidònia per reincorporar el sediment al sistema i netejar la platja de residus, especialment plàstics i microplàstics.

Aquestes activitats tenen com a objectiu implicar la comunitat educativa en la conservació dels espais naturals protegits. Es preveu fer tres jornades de voluntariat més durant els mesos d'octubre i novembre.

Notícies més vistes Avui