• dijous 2 de febrer del 2023

Álvaro García Ortiz promet davant el Rei el seu càrrec com a nou fiscal general de l'Estat

img

L'acte s'ha celebrat aquest dimarts al Palau de l'Almudaina, a Palma

PALMA, 2 Ago.

>

Álvaro García Ortiz ha promès aquest dimarts davant del Rei Felip VI el seu càrrec com a nou fiscal general de l'Estat en un acte celebrat al Palau de l'Almudaina i en què també ha participat el president del Govern, Pedro Sánchez; la ministra de Justícia, Pilar Llop, actuant com a notària major del Regne; el president del Tribunal Suprem i del Consell General del Poder Judicial, Carlos Lesmes; i la directora general de Seguretat Jurídica i Fe Pública, Sofia Puente.

García Ortiz ha promès el seu càrrec al saló Gòtic del Palau de l'Almudaina sobre un exemplar de la Constitució obert per l'article 124, referit a la Fiscalia, en una breu cerimònia idèntica a les que tenen lloc a Zarzuela.

El Consell de Ministres va aprovar aquest dilluns per Reial Decret el nomenament d'Álvaro García Ortiz com a nou fiscal general de l'Estat (FGE) en substitució de Dolores Delgado, que va renunciar al càrrec el 19 de juliol passat al·legant molèsties després d'una operació d'esquena. El BOE ha publicat aquest dimarts el decret de nomenament.

Després de la jura, García Ortiz prendrà possessió del càrrec el 5 de setembre en un acte solemne al Tribunal Suprem. Aquesta mateixa setmana, el 7 de setembre, participarà en l'obertura de l'Any Judicial 2022-2023 que tindrà lloc al Saló de Plens del Tribunal Suprem i que serà presidit pel Rei.

García Ortiz és llicenciat a Dret per la Universitat de Salamanca i Fiscal de Carrera des de 1999. Fiscal de Sala del Tribunal Suprem, nomenat cap de la Secretaria Tècnica de la FGE en virtut de Reial Decret 434/2020, de 3 de març, i és membre del Consell Fiscal des de 2018.

Va ​​iniciar la seva carrera professional a Maó (Balears) i al Tribunal Superior de Justícia de Balears (TSJIB). El seu darrer destí, abans de la Fiscalia General, va ser la Fiscalia de Santiago de Compostel·la i el Tribunal Superior de Justícia de Galícia (2002-2020). A la seva estada a Galícia també va exercir el càrrec de fiscal d'Ordenació del Territori, Patrimoni Històric i Incendis Forestals (2007-2009).

El Rei Felip VI va iniciar divendres passat la seva agenda a Balears amb la tradicional recepció a les autoritats de les Illes i després de la jura del fiscal general despatxarà amb el president del Govern, Pedro Sánchez.

Notícies més vistes Avui