• dimarts 6 de juny del 2023

Alzamora critica que el PP vulgui "incentivar l'especulació" i implantar "un model de bombolla immobiliària"

img

PALMA, 25 Ago.

El secretari general de MÉS per Mallorca, Jaume Alzamora , ha censurat aquest dijous la proposta del PP d'avalar amb fons públics hipoteques per a l'adquisició d'habitatge, en considerar que amb això volen "incentivar l'especulació afavorint bancs i constructors", i implantar "un model de bombolla immobiliària" ".

Segons ha explicat la formació en nota de premsa, per a Alzamora es tracta d'una iniciativa "que camina en sentit contrari a les mesures plantejades per MÉS per facilitar l'accés dels joves a l'habitatge" ".

"La intervenció de l'administració ha d'anar en sentits radicalment diferents, com regular el preu del lloguer o potenciar els habitatges protegits", ha opinat el també conseller insular de Promoció Econòmica.

>

Així, ha reiterat que la proposta dels populars "afavoreix els bancs i el promotor, i en cap cas el comprador". "Si una persona no pot estalviar per comprar un habitatge, la solució no és que la pugui comprar amb zero estalvis i amb una hipoteca a 50 anys", ha afegit Alzamora, que ha defensat que sí que ho és "que hi hagi habitatge més assequible i en un entorn en què els sous pugin".

"El PP segueix buscant fórmules per injectar més diners públics en el sistema bancari en lloc de donar suport a mesures concretes que sí que ajuden a resoldre el problema", ha sentenciat el conseller, recordant a més que la nova Llei de Joventut inclou reservar un 15 per cent del parc públic d´habitatge de Balears als joves.

Notícies més vistes Avui