Notícies Balears.

Notícies Balears.

Amadiba presenta recurs judicial perquè el Consell d'Eivissa els aboni el deute pendent.

Amadiba presenta recurs judicial perquè el Consell d'Eivissa els aboni el deute pendent.

IBIZA, 29 Des.

L'Associació de Mares i Pares de Persones amb Discapacitat de les Balears (Amadiba) ha presentat un recurs judicial per reclamar al Consell d'Eivissa 2,2 milions d'euros, més interessos, pels serveis realitzats entre 2017 i 2019.

L'entitat finalment ha decidit recórrer a la via judicial com a última opció després de no aconseguir que es liquidés aquesta deute i han reconegut sentir-se víctimes d'aquesta situació, segons ha avançat aquest divendres la Cadena Ser i han confirmat fonts de l'entitat a Europa Press.

El passat mes de febrer, el Consell va anunciar que havia posat en coneixement dels jutjats i de la Fiscalia Anticorrupció les presumptes irregularitats en la contractació de serveis amb l'associació durant la legislatura 2015-2019.

La institució insular va aprovar la tramitació d'un informe tècnic sobre el deute que reclama l'entitat social. Aquest informe es va elaborar des de 2021 i va destacar la necessitat de posar els fets contrastats en coneixement de la Fiscalia Anticorrupció i del jutjat.

Des del Consell van explicar que l'equip de govern de la legislatura 2015-2019 podria haver encarregat verbalment a Amadiba uns treballs, sense cap tipus de procediment i sense avaluació de cap tècnic. Segons un informe, representants polítics anteriors responsabilitzaren d'això directament a l'anterior president del Consell, Vicent Torres.

A més, Amadiba adjuntà com a prova dos contractes que el dictamen assegurà que s'havien elaborat fraudulently després que el Consell Executiu els denegués.

L'informe tècnic posà de manifest també que una de les possibles responsables polítiques d'aquesta suposada contractació irregular treballà després a Amadiba i que una treballadora del Consell assegurà haver rebut pressions polítiques per conformar unes factures sense cap tramitació.

.