• dimarts 21 de març del 2023

Amo d'un local de Palma diu que després d'acomiadar "a un conegut de la zona" van començar inspeccions: "Eren desmesurades"

img

El propietari nega que Subirán el cridés el 2020 en relació a la causa i posteriorment dubte : "Pot ser que sí"

La defensa de Sbert al·lega que un testimoni va mentir en la seva declaració davant el Tribunal

PALMA, 27 Oct.

L'amo d'un local de la zona de Platja de Palma ha declarat aquest dijous que el seu establiment no patia cap mena de registre però, arran d'acomiadar l'encarregat, "que era conegut de la zona", van començar "habitualment" " les inspeccions. "Eren desmesurades".

Durant la seva declaració com a testimoni en el judici que se celebra a la Secció Primera de l'Audiència Provincial de Palma, el propietari ha detallat que els controls eren per qualsevol motiu, ja fos "perquè la porta estava oberta més de tres segons o perquè hi havia una cadira de més", ha exemplificat.

A més, ha relatat davant el Tribunal que un dia va patir una batuda "de 40 policies" perquè, segons van justificar, tenien denúncies per tràfic de drogues o falta de llicències. "Després de dues hores i mitja se'n van anar i em van dir que podia continuar, però em va arribar un precinte de l'Ajuntament que va durar tota la temporada", ha dit.

El propietari també ha comentat que els veïns "van començar a queixar-se de sorolls quan mai ho havien fet". "Era una mica desmesurat i va continuar sent molt desmesurat; les denúncies veïnals venien pel soroll del carrer, no per uns concerts en una terrassa que no existia, el local no tenia terrassa", ha reiterat.

< p> Amb tot, preguntat pel fiscal, el testimoni ha assenyalat que no hi havia cap local propietat de l'empresari mallorquí Bartolomé Cursach a prop del seu establiment.

Així mateix, responent a les qüestions de la defensa del director general de Grup Cursach, Bartomeu Sbert, el propietari ha manifestat que no recorda rebre trucades del fiscal Miguel Ángel Subirán el 2020 ni que aquest li digués què havia de declarar.

No obstant, posteriorment, en aquest cas a preguntes de un altre advocat, ha reconegut que "pot ser que sí" li digués, perquè li ho estan recordant. "Quan m'han preguntat si em va trucar, em sona que em va trucar algú, però no sé si ho confonc perquè no tinc record explícit d'haver parlat d'aquest tema amb algú que s'identifiqués del Ministeri Fiscal".

< p> A l'inici de la sessió d'aquest dijous, la defensa de Sbert ha assegurat que un dels testimonis esmentats dimecres va mentir davant el Tribunal en dir que no tenia relació amb Subirán, que no havia rebut trucades seves i que aquest no hi va ser present en el seu acte d'interrogatori.

Amb tot, l'advocat ha qualificat aquest fet de fals testimoni i, per provar-ho, ha mostrat un enregistrament on es constata una conversa entre el testimoni i el fiscal, i ha sol·licitat que s'admeti perquè sigui valorada.

Tant Fiscalia com acusació particular s'han oposat a l'admissió de la prova en considerar que ja no és moment d'introduir-ne de noves.

Notícies més vistes Avui