Notícies Balears.

Notícies Balears.

Antoni Mercant participa en la Conferència de Regions Perifèriques Marítimes d'Europa.

Antoni Mercant participa en la Conferència de Regions Perifèriques Marítimes d'Europa.

PALMA, 18 Nov.

El director general de Ports i Transport Marítim del Govern, Antoni Mercant, ha participat aquesta setmana a la Conferència de Regions Perifèriques Marítimes d'Europa (CRPM), on ha destacat la importància de "la cooperació regional i l'intercanvi de bones pràctiques per afrontar els desafiaments comuns".

Segons ha informat la Conselleria del Mar i del Cicle de l'Aigua en una nota de premsa, el director general de Ports i Transport Marítim, Antoni Mercant, ha representat al Govern a la CRPM. Aquest esdeveniment, celebrat del 15 al 17 de novembre a Saint-Malo, França, va aplegar líders de 150 autoritats regionals de 24 països, convertint-se en un epicentre d'idees per al desenvolupament territorial i la col·laboració regional a Europa.

La CRPM, que aquest any va festejar 50 anys, és un fòrum on s'entrellacen experiències i estratègies per a reforçar el desenvolupament territorial, un pilar de la política de la Unió Europea. Centrant-se en temes com la cohesió social, econòmica i territorial i les polítiques marítimes i de creixement blau, la conferència va ser un escenari de diàleg sobre el futur d'Europa.

Mercant, acompanyat per la cap de departament de la Direcció General de Ports i Transport Marítim, Maria Àvila, i per la secretària general de la Conselleria del Mar i del Cicle de l'Aigua, Juana María Forteza, va destacar la importància de "la cooperació regional i l'intercanvi de bones pràctiques per afrontar els desafiaments comuns i promoure un desenvolupament sostenible a tota Europa".

El director general de Ports va aplaudir "l'impacte de la CRPM en la formulació de polítiques europees" i va remarcar "la rellevància de la conferència com un laboratori d'idees on es generen propostes polítiques i es realitzen estudis i anàlisis que donen suport a la visió i objectius de les regions membres".

La presència de Mercant a la CRPM va marcar el ferm compromís de la Conselleria del Mar i del Cicle de l'Aigua per a establir una xarxa de col·laboració més sòlida entre les regions marítimes europees. La seva participació va suposar un impuls tant per al diàleg europeu com per enriquir les iniciatives regionals en l'àmbit del transport marítim.

Al cor de la conferència, es va posar també especial èmfasi en el rol estratègic de regions com les Illes Balears. Aquestes àrees, que enfronten reptes ambientals i energètics, són fonamentals per adaptar-se al canvi climàtic i garantir la seguretat energètica.

L'esdeveniment a França va reiterar la necessitat d'integrar més aquestes regions en la presa de decisions de la Unió Europea, promovent polítiques per al seu desenvolupament sostenible i el seu paper actiu en la transició verda. A més, es va destacar la necessitat d'adaptar les polítiques de la Unió Europea a les característiques específiques de regions com les Illes Balears, subratllant la seva contribució a Europa.

.