• dimarts 6 de juny del 2023

Apesteguia adverteix que al Consell "hi ha un problema de funcionament de pacte"

img

PALMA, 8 Set.

El coordinador de MÉS per Mallorca, Lluís Apesteguia, ha advertit aquest dijous que a el Consell de Mallorca "hi ha un problema de funcionament de pacte", un problema "estructural" que va més enllà del conflicte "circumstancial" pel patrocini al RCD Mallorca.

ha expressat Apesteguia en una entrevista al programa 'Al Dia' d'IB3 Ràdio, recollida per Europa Press, en referència a la crisi política al govern insular.

A unes hores que MÉS celebri una assemblea per analitzar la seva situació al pacte del Consell, Apesteguia ha recalcat que "tothom ha de ser conscient que un govern de pacte no és un govern monocolor".

El coordinador de MÉS ha insistit en què hi ha una "crisi de confiança entre els socis" per "reiterades" decisions "unilaterals" dels socialistes al govern insular, cosa que ho Els ecosoberanistes consideren ja "un comportament estructural". "El govern no és del PSIB, el govern és dels tres partits. Ens trobem que el govern, que també és de MÉS, porta una proposta a un ple que s'ha convocat sense el vistiplau de MÉS, i una proposta que no té el vistiplau de MÉS", ha raonat.

Apesteguia ha explicat que la nova proposta de patrocinis esportius del conseller d'Esports, Andreu Serra (PSIB) recull algunes de les reivindicacions que MÉS va plantejar a la crisi de l'agost passat, com el fet que es desvinculi la iniciativa de la promoció turística. Tot i això, per als ecosobiranistes constitueix una línia vermella el que es fixi una determinada quantitat per al RCD Mallorca per complir amb un compromís "personal o per part d'un partit".

Apesteguia ha lamentat que, després de setmanes de negociacions, aquesta quantitat segueix sent "inamovible" per part del PSIB, i ha aclarit que des de MÉS qüestionen "la idea que s'han promès uns diners a un club i després es busca la fórmula jurídica per fer-ho" ". En aquest sentit, ha assenyalat que defensen que l'ajuda al club "ha de derivar d'uns criteris objectius, públics i explicables", i la quantitat a rebre sigui "la que marquin les bases".

< Per tot això, el coordinador de MÉS ha expressat el seu compromís de complir amb allò que voti l'assemblea, encara que això comportés trencar el pacte i que els seus consellers dimitissin dels seus càrrecs. "L'assemblea és sobirana i tots els membres estem lligats al que decideixin", ha declarat, avisant que "la militància no es convoca de forma fútil ni capritxosa".

que també és alcalde de Deià, ha manifestat que creu que el PSIB hauria d'intentar convocar una reunió abans de l'assemblea de MÉS per salvar el pacte. "Si jo fos càrrec del PSIB ja hagués convocat aquesta reunió", ha comentat Apesteguia, que igualment ha apuntat que "per les converses" mantingudes es podria arribar a una solució prèvia a l'assemblea.

En qualsevol cas, el coordinador de MÉS ha mantingut que una ruptura del pacte al Consell no afectaria els seus pactes amb el PSIB i Unides Podem al Govern i l'Ajuntament de Palma. Apesteguia ha evitat "personalitzar" el conflicte a la presidenta insular, Catalina Cladera, o comparar-la amb l'alcalde de Palma, José Hila, o la presidenta del Govern, Francina Armengol, però sí que ha dit que al Consolat ia Cort "hi ha un clima millor, de més confiança".

Notícies més vistes Avui