Apesteguia afirma que MÉS "no pot" pactar a Capdepera amb el PP mentre aquest continuï amb Vox. Apesteguia diu que MÉS "no pot" pactar a Capdepera amb el PP mentre aquest no fongui amb Vox.

Apesteguia afirma que MÉS

PALMA, 9 d'octubre.

El coordinador de MÉS per Mallorca i portaveu de la formació al Parlament, Lluís Apesteguia, ha subratllat aquest dilluns que MÉS "no pot" pactar a l'Ajuntament de Capdepera amb el PP mentre aquest no trenqui amb Vox, després de la sortida del regidor ecosobiranista Pere Fuster per haver-se impedit l'acord.

Així ha respòs Apesteguia al Parlament a les preguntes de la premsa sobre el conflicte que s'ha obert entre la direcció insular de la formació i l'agrupació local.

El coordinador ha explicat que rebutgen entrar a formar part de la corporació municipal de l'Ajuntament que governa l'alcaldessa del PP, Mireia Ferrer, ja que, al seu entendre, mentre el PP mantingui acords amb Vox "no pot entrar en el concurs normal de pactes amb la resta de forces polítiques més o menys properes".

Apesteguia ha reconegut que són "moments complicats" ja que hi ha "una divergència d'anàlisi i de conclusió" entre MÉS per Mallorca i MÉS per Capdepera, i que es busca una solució després de les dues reunions mantingudes, en les quals Apesteguia ha afirmat que ha participat, entre ambdues organitzacions per tractar la qüestió.

"L'Executiva de MÉS per Mallorca ha fet la seva anàlisi i la decisió, presa per unanimitat, va ser que mentre el PP pacti amb Vox i normalitzi l'extrema dreta, no pot entrar en el concurs normal de pactes entre forces polítiques més o menys properes", ha argumentat.

Tags

Categoría

Illes Balears