• dimecres 29 de març del 2023

Armengol adverteix d'un "hivern complicat" per a Balears i preveu reprendre a la primavera "un bon escenari"

img

Fundació Impulsa Balears apunta a un escenari econòmic "amb cert aire recessiu" encara que amb "fortaleses" " de les Illes

PALMA, 26 Oct.

La presidenta del Govern, Francina Armengol, ha advertit que Balears patirà "un hivern més complicat" a causa de l'"estacionalitat" real" de les Illes, tot i que ha previst que a la primavera es tornarà a observar "un bon escenari".

Així s'ha expressat la cap de l'Executiu autonòmic durant l'esmorzar empresarial organitzat per la Fundació Impulsa Balears aquest dimecres a CaixaForum.

"Som molt conscients que som una economia molt lligada al sector servei i per això tindrem un hivern que pot ser més complicat", ha insistit la presidenta, que ha recordat , no obstant, l'escut social de Balears i les 25 mesures impulsades pel Govern "per a famílies que necessiti tan el suport públic".

"Ho fem gràcies a tenir el major pressupost de la història de les Illes; som una autonomia amb un govern sòlid que pot presentar aquests comptes públics per fer front a un escut social absolutament necessari”, ha afegit Armengol, que ha destacat que “l'estabilitat econòmica” és un dels factors clau de l'arxipèlag. /p>

Per la seva banda, el director tècnic de la Fundació, Antoni Riera, ha previst un escenari econòmic “complex i amb cert aire clarament recessiu”, encara que creu que “el punt de partida no és del tot dolent" i ha ressaltat diverses "fortaleses" de l'arxipèlag.

En aquest punt, n'ha assenyalat algunes com la moderació salarial, la seva capacitat de captació de fluxos turístics internacionals o la solvència de les empreses balears, "generalitzada a tots els sectors productius".

L'economista en cap de CaixaBank, Enric Fernández, ha explicat durant la trobada que la zona euro, ja el tercer trimestre de l'any, ha registrat creixements negatius, mentre que els d'Espanya estan "propers al zero o fins i tot positius".

Amb tot, no ha previst que "les coses vagin a millor, perquè en aquest context serà difícil pujar els tipus fins a nivells tan alts com s'espera ara mateix i hi ha molta incertesa en les previsions”.

Pel que fa a la crisi energètica, ha posat en valor la situació d'Espanya, que compta “amb avantatges molt importants en relació a altres països” per la seva menor dependència de les importacions del gas rus.

També ha fet referència a l'actual situació del Regne Unit, que ha estat "un avís a navegants" per, "en moments com l'actual", saber que és "molt greu un error de plantejament de polítiques i de comunicació".

Finalment, s'ha referit al factor del turisme a Espanya i ha estimat que l'any que ve "podria ser globalment millor que aquest any quant a turisme".

Notícies més vistes Avui