• dijous 2 de febrer del 2023

Armengol anima Cs a "acostar-se a la branca que toca" si té por que algú revoqui el REB

img

PALMA, 11 Oct.

La presidenta del Govern, Francina Armengol, ha animat aquest dimarts a la portaveu de Cs, Patricia Guasp, a "acostar-se a la branca que toca" si té por que algú revoqui el REB en el futur.

Armengol ha respost així a la líder de la formació liberal que, durant les preguntes de control a l'Executiu a la Cambra autonòmica, ha expressat la seva preocupació que en un futur "els que no creuen en la insularitat els ho carreguin". Segons Guasp, hauria d'estar "blindat".

La portaveu de la formació taronja ha assegurat que està preocupada pel fet que el desenvolupament de la part fiscal del REB no tingui un marc normativa garantista i quedi subjecte als Pressupostos Generals de l'Estat (PGE).

La presidenta, en la seva resposta, ha argumentat que en la fórmula actual, el règim fiscal que consolidat com a llei "i de compliment obligat" amb un "plantejament de revalorització per millorar-lo".

Guasp, tot i això, ha lamentat que malgrat el règim fiscal, Balears segueixi per sota en matèria d'inversions de l'Estat i ha rebutjat que sigui concebut "com un bescanvi". Així, ha reivindicat l'aplicació d'un IVA propi i ha criticat l'"oblit" de l'actualització de la indemnització per residència.

Armengol, mentrestant, ha instat Guasp a "alegrar-se" d'allò aconseguit --"vostè també és part"-- després de la lluita dels últims anys.

Notícies més vistes Avui