• dimarts 6 de juny del 2023

Armengol assegura que Balears "està d'enhorabona" pel finançament del Govern per al transport públic

img

IBIZA, 8 Ago.

La presidenta del Govern, Francina Armengol, ha reiterat que Balears " està d'enhorabona" ​​perquè ha aconseguit el "finançament més gran que posa l'Estat" per aconseguir la gratuïtat en el transport públic d'autobús.

"Eivissa és un dels territoris que més subvenció tindrà del Estat”, ha reiterat, celebrant la “línia de millora en els preus que ha anunciat el president d'Eivissa”.

A l'Illa, Armengol ha participat en els actes institucionals amb motiu de les Festes de la Terra, valorant el discurs del president del Consell, Vicent Marí, que ha anunciat que a partir del setembre tres escoles infantils i el servei d'autobús públic seran gratuïts per als eivissencs.

Alhora, Armengol ha assegurat que li agradaria que ja s'hagués aprovat la nova concessió de transport úblic a Eivissa, un servei "a l'alçada del que es mereixen" els eivissencs".

A més, ha criticat que, des que el Govern va anunciar la bonificació del transport, el Consell no ha contactat amb el Ministeri de Transports o l'Executiu nacional, "que és qui pot negociar això".

La presidenta ha afirmat que ella ha adoptat un "paper que no em correspon" negociant millores per a Eivissa, Formentera o Menorca, encara que el Govern no té les competències en transport.

La presidenta, en declaracions als mitjans, ha destacat també la "capacitat de lleialtat i diàleg" que el Govern sempre ha mostrat tant amb el Consell com amb els cinc municipis.

Per això, l'Executiu sempre ha plantejat "mesures de consens" ja que són un Govern "molt insularista" i des que Armengol ho presideix el finançament per a Eivissa ha augmentat gairebé un 60%.

Notícies més vistes Avui