Notícies Balears.

Notícies Balears.

Armengol assegura que el Govern balear és un "afectat" del 'cas Koldo' i que tot es va contractar "legalment".

Armengol assegura que el Govern balear és un

MADRID, 27 Feb.

La presidenta del Congrés, Francina Armengol, ha assegurat aquest dimarts que els contractes del Govern balear que ella presidia amb l'empresa de Koldo García, investigat pel cobrament de comissions il·legals per la venda de material sanitari durant la pandèmia, eren legals i que, en tot cas, el seu Executiu és un "afectat" d'aquesta trama i en cap cas còmplice de la mateixa.

En declaracions al Congrés, abans d'assistir a la reunió de la Mesa de la Cambra, Armengol ha assenyalat que compraria material sanitari "una i mil vegades" si es repetiria una situació d'emergència com la que es va generar amb el Covid 19. "Van ser contractes d'emergència, però legals i amb els rigorosos controls del servei de Salut", ha remarcat la presidenta del Congrés.

"Tothom passava noms per poder valorar si tenien aquest material, nosaltres els passàvem al servei de Salut, aquest l'analitzava i contractava. I vull dir que aquest contracte té la fiscalització favorable de la Intervenció General de la Comunitat Autònoma", ha detallat.

A més, s'ha declarat "indignadíssima" pel fet que als gestors públics se'ls posa a l'altura de qui va voler "lucrar-se amb la compra de material sanitari quan estaven morint tantes persones", una actuació que considera "absolutament reprotxable". "Em fa fàstic", ha enfatitzat.

"En tot cas nosaltres seríem afectats", ha apostillat, recordant que el Govern balear va obrir un expedient per reclamar 2,6 milions d'euros a l'empresa que els va proporcionar les mascaretes quan van detectar que no els havien servit exactament les que havien sol·licitat.