• dimecres 7 de juny del 2023

Armengol assegura que és un "orgull" per a Balears tenir un campió del món de Moto3 com Izan Guevara

img


PALMA, 29 Oct.

La presidenta del Govern, Francina Armengol, ha assegurat que és un "orgull" per a Balears tenir un campió del món de Moto3 com Izan Guevara (GasGas), que es va alçar amb el campionat mundial en la categoria fa tot just dues setmanes a Austràlia, després d'imposar-se a la cursa, per davant del turc Deniz Öncü (KYM) i del seu company Sergio García Dols.

Guevara ha estat rebut el Consolat de Mar, on ha arribat en un autobús descapotat, acompanyat de familiars, membres de l'equip i un grup de nens de la Federació Balear de Motociclisme, per la presidenta Armengol, acompanyada de la consellera d'Afers Socials i Esports, Fina Santiago.

Després de la recepció, Armengol ha dedicat unes breus paraules al pilot balear de Moto3 i flamant campió de la categoria. "Sempre és emocionant i il·lusionant rebre un campió del món perquè, tot i que això és una cosa que es diu ràpida, darrere hi ha molta feina, il·lusió i compromís", ha manifestat la líder autonòmica, que ha donat "gràcies" " i "enhorabona" a Guevara pel seu triomf.

"Aquesta petita terra té magnífics esportistes, com demostra el campionat de Moto3 d'Izan Guevara, que és un orgull per a tot les Balears, per haver-se proclamat campió mundial però encara més pels seus valors, que són exemple de companyerisme, esforç i sacrifici per a molts, i això és, sens dubte, una cosa meravellosa per a la societat que s'està construint”, ha afegit.

D'altra banda, Armengol ha aprofitat que el pilot de Moto3 ha confiat en el Centre de Tecnificació Esportiva de Balears (Cteib) per formar-se per agrair-li-ho, així com per agrair el treball magnífic dels tècnics i el que han dut a terme, al capdavant de la direcció política, la consellera Fina Santiago i el director general Carles Gonyalons".

"Ara que es parla tant dels fons europeus, i aprofitant que Izan Guevara ha confiat en el Centre de Tecnificació Esportiva de Balears, cal destacar que aquest és el Centre de tot Espanya que, proporcionalment, més diners ha rebut d'aquests fons, cosa que vol dir que hi ha una qualitat excepcional”, ha afegit la líder autonòmica.

Tot i que aquest dissabte el protagonista era el pilot de Moto3 Izan Guevara, la presidenta Armengol no s'ha oblidat que “la setmana que ve, Balears pot tenir un nou campió del món, aquesta vegada a Moto2, amb Augusto Fernández”. Per això, ha conclòs desitjant "tota la sort del món" al pilot balear.

Per la seva banda, Guevara, que també ha tingut unes paraules, ha agraït la rebuda. "Mallorca és casa meva i estic súper content de ser aquí celebrant-ho amb tothom", ha dit, afegint que "només té paraules d'agraïment", en especial per a la seva família, "sense la que això hagués estat impossible", però també pel seu equip, seguidors i autoritats. "Estic súper content, gràcies per tot allò organitzat aquest dissabte", ha finalitzat.

A l'acte de recepció al campió del món de Moto3 Izan Guevara també hi han participat el director general d'Esports, Carles Gonyalons , i el president de la Federació Balear de Motociclisme, Rafa Cañellas, entre altres autoritats.

Prèviament, a la recepció al Consolat de Mar, el campió del món de Moto3 ha participat en una trobada especial al Centre de Tecnificació de Balears.

En aquesta trobada, joves esportistes i tècnics del Cteib i de la Federació Balear de Motociclisme han rebut Izan Guevara, que des del 2018 s'hi ha format.

Notícies més vistes Avui