• dijous 30 de març del 2023

Armengol, Campos (Vox): "Un diputat que no condemna 40 anys de dictadura no es pot dir demòcrata"

img


PALMA, 25 Oct.

La presidenta del Govern balear, Francina Armengol, ha retret aquest dimarts al portaveu parlamentari de Vox, Jorge Campos, que el seu grup no hagi assistit a la lectura d'un manifest en record de les víctimes de la Guerra Civil i del franquisme, que ha tingut lloc abans de començar el ple del Parlament.

"Un diputat que no condemna un cop franquista, 40 anys de dictadura, la repressió, els assassinats, les tortures, que no està content que recuperem cossos de víctimes, no es pot anomenar demòcrata", ha remarcat Armengol.

La presidenta del Govern ha aprofitat una pregunta a la sessió de control per part de Vox per criticar l'absència de la formació en la lectura d'aquest manifest i després de que Campos hagi acusat l'Executiu d'"incomplir codis ètics de la democràcia".

Inicialment e, Campos havia plantejat una pregunta sobre el paper que exerceix el vicepresident del Govern, Juan Pedro Yllanes, de qui ha dit que "en reiterades ocasions" no substitueix la presidenta en actes oficials. "Exerceix un càrrec institucional que ha d'estar per sobre de les seves fílies i les seves fòbies, i hauria d'acudir als actes que, potser, com a dirigent de Podem li ocasionen urticàries. Com el passat 12 d'octubre, amb la Festa Nacional ", ha assenyalat Campos.

"Si els seus socis de govern són els comunistes de Podem, d'una banda, i els separatistes de MÉS, de l'altra. Arriba el 12 d'octubre i el vicepresident no el substitueix ", ha expressat el portaveu de Vox, qui ha esmentat algunes declaracions de càrrecs de MÉS i Podem a través de les xarxes socials el 12 d'octubre, assenyalant que Armengol "presideix el govern més radical de la història de Balears" . "Això sí que preocupa els ciutadans", ha conclòs.

Davant d'aquesta pregunta, Armengol ha considerat que Campos "està totalment absent de la realitat de Balears". "Vostè creu que això és el que preocupa la ciutadania d'aquesta comunitat autònoma?", ha preguntat la presidenta, que ha recordat que pot delegar a qualsevol conseller o consellera la representació en actes oficials.

En aquest sentit, ha recordat que el 12 doctubre la representació del Govern va ser exercida per la consellera de Presidència, Mercedes Garrido, i la consellera dHisenda, Rosario Sánchez. "No està ben representat el Govern quan hi ha dues conselleres que són dones?", ha preguntat.

Armengol ha explicat que quan no està, per funcions, sí que és substituïda pel vicepresident del Govern . "Estic encantada perquè estic molt ben substituïda per Juan Pedro Yllanes", ha indicat.

Notícies més vistes Avui