• dimecres 7 de juny del 2023

Armengol coneix el projecte de robòtica i pensament computacional del CEIP Pare Bartomeu Pou

img
PALMA, 30 Set. La presidenta del Govern, Francina Armengol, acompanyada del conseller d'Educació i Formació Professional, Martí March, ha visitat aquest divendres el CEIP Pare Bartomeu Pou, d'Algaida (Mallorca), per conèixer el projecte de robòtica i pensament computacional que duu a terme el centre.

A l'acte també hi han participat l'alcaldessa d'Algaida, Maria Antònia Mulet, i el director del col·legi, Jordi Joan Sastre, segons ha informat el Govern en una nota de premsa.

La presidenta ha agraït a tot l'equip docent "l'esforç d'innovar cada dia" " i al centre "la valentia d'apostar per aquest pensament computacional i la robòtica dins dels estudis d'infantil i primària". "Crec que és una forma d'aprenentatge ideal, una metodologia que fa que l'alumne estigui molt més atent, molt més motivat, i que creï un espai de convivència, de treball en equip, absolutament saludable dins d'aquesta societat que volem crear" ", ha assenyalat.

Armengol s'ha compromès a destinar més inversions, més recursos i més Fons Europeus per a aules digitals, amb l'objectiu de continuar millorant els resultats acadèmics de la comunitat". "Per primera vegada estem a la mitjana de tots els informes de PISA, ens estem col·locant on volíem. Estem millorant la nostra educació, estem reduint moltíssim l'abandonament escolar i estem en garanties d'anar augmentant la qualitat educativa a Balears", ha destacat .

El CEIP Pare Bartomeu Pou va començar amb aquest projecte de Pensament Computacional i Robòtica durant el curs 2018-2019, a partir d'una formació de Robotib, organitzada per la Conselleria, en la qual van participar tres mestres del centre . Les seves formacions i la creació d'un equip impulsor i de l'aula Steam van ser fonamentals per fer realitat el projecte. Estructurada en diferents fases, la iniciativa ja està implantada en totes les etapes educatives i hi participen els més de 470 alumnes del centre. Els alumnes de cambra d'educació infantil (3 anys) i fins i tot tercer d'educació primària (8-9 anys) comencen amb Pensament Computacional, i de cambra de primària (9-10 anys) fins a sisè, fan Robòtica.

< p> Les sessions de Pensament Computacional i Robòtica es treballen setmanalment i de manera interdisciplinària amb metodologia de treball en equip, amb reptes o activitats motivadores, treballant continguts apresos a l'aula i que siguin propers als seus interessos. Aquests van pujant el nivell de dificultat, però mantenen sempre l'equilibri entre la dificultat del repte i les habilitats dels alumnes per resoldre'ls.

La finalitat és promoure la creativitat, el pensament lògic, la coeducació i la innovació , despertant la curiositat a través del joc, la investigació i l'experimentació. Donen molta importància als valors: el respecte, l'acceptació, la solidaritat o la col·laboració.

Per fer Robòtica Educativa l'escola treballa amb recursos com: Lego Clàssic, Scratch, Lego, màquines simples, Crumble Junior, Lego WeDo 2.0, True True, LEGO BricQ Motion Essential i CrumbleBot.

El CEIP Pare Bartomeu Pou d'Algaida és, a més, un dels centres del projecte Erasmus STEAMing for the Future. Aquesta iniciativa Erasmus+ KA226 fomenta l'intercanvi de bones pràctiques entre formadors de professorat de Finlàndia, Itàlia i les Balears, amb la coordinació de la IBSteam.

Entre els objectius del projecte hi ha la digitalització dels centres educatius, la promoció i la introducció de la robòtica al currículum, el desenvolupament de les habilitats relacionades amb les Steam i la reducció de la bretxa digital i la bretxa de gènere en les vocacions cientificotècniques, entre d'altres.

El passat divendres el centre va rebre la visita d'una comitiva de Finlàndia i Itàlia per donar a conèixer aquest projecte.

Notícies més vistes Avui