• dijous 30 de març del 2023

Armengol critica que el PP voti en contra del decret d'estalvi energètic i demana que "recapaciti i pensi en la gent"

img
PALMA, 25 Ago. La presidenta del Govern, Francina Armengol, ha criticat que el PP hagi votat en contra del decret d'estalvi energètic aprovat aquest dijous al Congrés dels Diputats i ha demanat als populars que "recapacitin i pensin en la gent".

< " "El PP acaba de votar en contra de baixar el preu del transport públic a la gent, en contra de més ajudes a estudiants i transportistes, en contra de la Unió Europea i en contra d'estalviar energia i recursos als espanyols" ", ha escrit la cap de l'Executiu autonòmic en un missatge de Twitter recollit per Europa Press.

A més, ha adjuntat a la seva publicació un vídeo del president del PP, Alberto Núñez Feijóo, en què el ' popular' diu que és "imprescindible" un pla d'estalvi energètic a Espanya. "El PP ha votat fins i tot en contra del que va proposar Feijóo", ha afegit la presidenta.

Amb tot, ha celebrat que les mesures s'hagin aprovat finalment aquest dijous i que, a partir del setembre , "els ciutadans de Balears hagin de tenir tren i metro gratuïts, i quan agafin el bus el bitllet els costarà la meitat o un 70% menys". Així mateix, ha valorat que 8.000 estudiants de les Illes veuran augmentades les seves beques.

En aquest punt, ha considerat que el Govern central, “com va fer en pandèmia, ha tornat a actuar per mitigar l'impacte de la guerra, pujant el Salari Mínim Interprofessional (SMI) i les pensions, millorant les condicions laborals i amb mesures per contenir el preu de la llum i la benzina”. Per contra, ha criticat que el PP, "com va fer en pandèmia, torna a anar en contra de la gent".

En un fil de Twitter, la presidenta balear ha sentenciat a més que, mentre "Putin està utilitzant l'energia com una arma més a la guerra contra Europa, el PP està usant Putin com una arma més contra el Govern estatal i els espanyols".

"És trist, incomprensible, que estiguin disposats a anar contra el seu propi país només per desgastar el Govern”, ha lamentat Armengol. "Després d'una pandèmia i una guerra, la gent vol que sumem i aportem solucions, no que juguem a partidismes", ha continuat.

Per això, ha demanat al PP que "recapaciti" i "pensi en la gent", perquè "per ser un partit amb sentit d'Estat ha de tornar al sentit comú i ha de posar les persones per sobre del poder", ha conclòs en la seva publicació.

Notícies més vistes Avui