• dimecres 29 de març del 2023

Armengol defensa els governs del PSOE "per seguir construint una societat més forta i amb més oportunitats"

img

PALMA, 17 Set.

Francina Armengol, ha assistit al Consell Polític Federal del PSOE a Saragossa, on ha exposat la gestió dels governs de la formació per sortir de la crisi "sense deixar ningú enrere". "Seguirem recolzant les persones des de cada govern socialista d'Espanya per seguir construint una societat més forta i amb més oportunitats", ha destacat.

El Consell Federal del PSOE ha estat presidit pel secretari general del PSOE i president del Govern d'Espanya, Pedro Sánchez, i hi han participat els presidents autonòmics i secretaris generals socialistes.

Armengol ha estat la ponent d'un dels cinc fòrums de treball que s'han fet en el marc de aquest Consell Polític, específicament el dedicat al pla de recuperació i resiliència. La secretària general ha destacat la capacitat de les Illes en l'execució de fons europeus, alhora que ha fet arribar a la resta de comunitats la manera de treballar a l'Executiu autonòmic, amb una conselleria específica per a aquests fons.

Respecte al Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència del Govern, ha destacat que és una eina que marca un abans i un després per a la Unió Europea, ja que ha estat capaç de protegir, amb solidaritat, les persones i el teixit productiu durant la pandèmia de la COVID-19". "Hem passat d'una crisi financera a una sortida coordinada amb 140 milions d'euros en fons europeus, un pla d'inversions més gran en la història de la Unió Europea", ha afegit.

També ha posat en valor "el lideratge del president Sánchez", així com "la capacitat de negociació i diàleg constant en tots els àmbits".

"Amb el mecanisme de recuperació aconseguim una resposta coral a la crisi social , una resposta des de l'esquerra que va deixar enrere els malsons de l'austericidi de la dreta durant l'anterior crisi, perquè aquesta vegada sí que hem mobilitzat tots els recursos per protegir els llocs de treball, les empreses i els autònoms, així com el blindatge social de les classes mitjanes i treballadores i de les persones més vulnerables”, ha ressaltat.

Armengol ha criticat, a més, com gestionava el PP a les Balears quan governava. En aquest punt, ha assegurat que s'havien de tornar els fons europeus "perquè la dreta no era capaç d'invertir-los i es perdien inversions europees", mentre que ara "no es torna ni un euro".

Notícies més vistes Avui