Armengol defensa la desjudicialització i assegura "garantir la legalitat" a la Mesa del Congrés.

Armengol defensa la desjudicialització i assegura

Afirma que el Rei "ni molt menys" ha tingut problema per proposar a Feijóo com a candidat a la investidura

BARCELONA, 23 Ago.

La presidenta del Congrés dels Diputats, Francina Armengol, ha defensat resoldre els conflictes territorials fora de la judicialització i ha assegurat que en la Mesa de la Cambra Baixa la seva posició és la de "garantir la legalitat" d'allò que es debati.

"Tot el que es tramiti s'ha de fer d'acord amb la llei, des de la correcció normativa estricta", ha subratllat en referència a una possible Llei d'Amnistia en una entrevista d'aquest dimecres a 'El Periódico', recollida per Europa Press.

Ha sostingut que "Espanya s'ha decantat perquè no hi hagi una majoria absoluta", un resultat que emplaça als representants polítics a parlar i entendre's, en les seves paraules, des del respecte i el diàleg.

Armengol ha reivindicat el seu "compromís que es puguin parlar totes les llengües cooficials al Congrés" i que ara toca veure com ho faran des d'un punt de vista tècnic, textualment, garantint els drets dels diputats que vulguin expressar-se en la seva llengua i de la resta perquè els puguin entendre.

Respecte a la proposta del líder del PP, Alberto Núñez Feijóo, com a candidat a la investidura per part del Rei Felip VI després de la seva ronda de contactes amb els partits, ha afirmat que el Cap d'Estat "ni molt menys" ha tingut problema a l'hora de recaptar la informació, tot i que els independentistes d'ERC, Junts i Bildu no van assistir.

La presidenta del Congrés ha assenyalat que veient els plecs de la cambra en les legislatures passades es va sentir "avergonyida de segons quines expressions, quins qualificatius i de les formes", un fet que abordarà tenint molta relació amb els grups parlamentaris per instaurar un clima de concòrdia, en les seves paraules.

Ha qualificat d'"absolutament inadmissible" l'actitud del president de la Reial Federació Espanyola de Futbol, Luis Rubiales, davant el seu bes a la futbolista de la Selecció Espanyola Jenni Hermoso, i de, textualment, clarament insuficients les seves disculpes posteriors.

També ha sostingut que dins del PSOE, el seu partit, "és una majoria aclaparadora la que pensa" que el federalisme és un camí adequat per a Espanya, en les seves paraules, i ho ha emmarcat en la negociació i en entendre la pluralitat dels territoris.

Tags

Categoría

Illes Balears