• dimecres 29 de març del 2023

Armengol defensa la limitació de creuers i subratlla que l'escenari és "absolutament diferent" als aeroports

img

PALMA, 13 Jul.

La presidenta del Govern, Francina Armengol, ha defensat aquest dimecres la limitació de creuers al port de Palma que va ser acordada amb les navilieres, si bé, preguntada per la possibilitat d'assolir una resolució similar a l'aeroport de la capital balear per restringir l'arribada de vols, ha posat èmfasi que són "móns" i escenaris" "absolutament diferents".

En declaracions a la premsa preguntada per una possible limitació de les arribades a Son Sant Joan, de la mateixa manera que es va acordar restringir l'arribada de creuers a Palma, la líder de l'Executiu balear ha declarat que no veu "similitud entre una cosa i una altra". A més, ha recordat que la comunitat ha demanat reiterades vegades la cogestió aeroportuària.

A més, després que l'aeroport de Londres hagi decidit limitar a 100.000 el nombre de viatgers diaris, Armengol ha asseverat que la situació és "absolutament diferent" a l'aeroport de Palma.

Així, ha detallat que a Londres hi ha una situació arran de diversos casuístiques diferents com el Brexit, la congestió, o les vagues de companyies aèries, que ha derivat en "problemes per poder gestionar bé els serveis de l'aeroport davant dels seus treballadors i davant dels turistes que el visiten". Aquesta situació, ha afegit, no es dóna a "cap aeroport de la nostra comunitat, per tant, les situacions són molt diferents".

Així mateix, preguntada per si aquest límit a Heathrow podria provocar cancel·lacions als hotels de les Illes, la presidenta balear ha recordat que durant aquesta temporada ja hi ha hagut alguns problemes de cancel·lacions després de vagues de companyies aèries o de controladors, “una sèrie de circumstàncies externes a la comunitat que estan afectant en algunes qüestions turistes que tenen de venir", ha declarat encara que ha afegit que la comunitat "intenta treballar en el nostre àmbit".

En relació al fet que diverses patronals de comerciants i restauradors hagin sol·licitat al Govern que aixequi les limitacions que hi ha als creuers i que s'augmenti el nombre de creuers permesos als ports de les Balears, la presidenta ha posat èmfasi que la limitació va ser una mesura pactada amb les navilieres.

Així, ha assenyalat que l'acord “equilibra molt” el centre de ciutat ja que “hi havia moments que era complicat garantir una oferta de qualitat necessària per als turistes que volem”. Armengol, que ha dit comprendre el plantejament que puguin fer algunes patronals, ha destacat que l'acord aconseguit a la comunitat està sent exemple per a "molts altres ports turístics" que volen emprendre una mesura similar.

"Avui dia és evident que tot el tema del turisme gira al voltant de la paraula qualitat i qualitat està lligada amb equilibri, i equilibri, amb evitar massificacions i evitar concentracions en hores puntes", ha manifestat abans d'insistir que la comunitat vol seguir "vivint del turisme" encara que, per això, veu necessari "mesures de qualitat" que permetin que ho segueixi fent durant molt més temps.

Notícies més vistes Avui