• dimecres 7 de juny del 2023

Armengol defensa que el sistema de finançament, encara que s'ha de renovar, "està donant un bon resultat a Balears"

img

PALMA, 7 Set.

La presidenta del Govern, Francina Armengol, ha defensat aquest dimecres que el sistema de finançament, encara que s'ha de renovar, "està donant un bon resultat a les Balears", ja que aquest any ha rebut 670 milions d'euros més que l'any anterior.

Així s'ha expressat Armengol preguntada per la situació del règim especial de les Balears i la reforma del sistema de finançament, arran de la intervenció del senador de MÉS, Vicenç Vidal, aquest dimarts al Senat.

"Respecte al sistema de finançament autonòmic jo ho vull dir molt clar: és que aquest any, precisament, ens aporten 670 milions d'euros més que l'any passat.Què n'hem de fer un de nou?Sí.Que ho hem de treballar intensament?Sí, però que el que tenim, que va negociar el president Antich amb el president Zapatero, en aquest moment està donant un bon resultat a Balears", ha declarat Armengol.

La presidenta balear ha afegit que el Govern manté comunicació constant amb el Govern i ha destacat que les aportacions estatals han permès mesures com la gratuïtat a l'etapa 2 -3 o les bonificacions al transport.

Així, Armengol ha dit que hi ha un "enteniment important" en molts assumptes entre el Govern i l'Estat, i que encara que quedin "coses pendents" es han "aconseguit" moltes altres.

D'altra banda, a preguntes dels mitjans Armengol s'ha referit a la petició de compareixença urgent plantejada pel PP per l'esborrany de l'informe de la Comissió de Peticions de l'Eurocambra sobre els casos d'explotació sexual de menors tutelades.

Armengol ha incidit que es tracta de "l'esborrany del grup popular" dins de la Comissió de Peticions, i que "no és la posició de la Unió Europea", sinó que encara queden "esmenes que s'han de debatre a la comissió n".

A més, ha declarat que "en política no val tot" i ha manifestat que li dóna "vergonya" l"ús partidista i demagògic d'un tema tan greu" per part del PP.

La presidenta balear ha afegit que aquest tipus de casos són "un tema greu que passa per tot" i que a Mallorca "s'han pres mesures que no n'ha adoptat cap altre" Igualment ha recordat que PP i Vox es van negar a participar en la comissió política sobre aquest assumpte al Consell de Mallorca . "Tenen interès a arreglar el problema oa fer política de partit grollera utilitzant els menors?", s'ha preguntat.

Notícies més vistes Avui