• dissabte 28 de gener del 2023

Armengol destaca la temporada turística "excepcional" de Balears per a la "tranquil·litat de moltes famílies"

img

PALMA, 27 Set.

La presidenta del Govern, Francina Armengol, ha destacat, aquest dimarts, la temporada turística "excepcional" viscuda aquest any a Balears, que ha suposat "la tranquil·litat de moltes famílies i l'alè de tantes empreses".

Durant la celebració de la Nit del Turisme , en què s'han lliurat els Premis del Turisme de Balears 2022, la dirigent balear ha donat l'enhorabona als guardonats, alhora que ha exalçat "les grans xifres de despesa per turista i d'ocupació hotelera" aquesta temporada .

En aquest sentit, la dirigent balear ha subratllat que el turisme "no pot prosperar si no ho fa de la mà de les persones que treballen". Així mateix, ha recalcat que "créixer en places no és el camí per seguir progressant com a destinació turística".

Per això, ha reivindicat la qualitat "com a base del sistema turístic" de Balears, "mai més la quantitat". "Sabem que la transformació del model turístic serà una eina per generar riquesa i ocupació", ha defensat.

En paraules d'Armengol, el turisme ha d'apostar per les polítiques de circularitat, "augmentar la qualitat dels establiments turístiques amb mesures d'estalvi d'aigua, deixar de dependre dels mercats globals per posar a les taules el millor producte de les Balears.

La presidenta balear ha traslladat el "compromís ferm" del Govern amb el sector del turisme, en invertir recursos propis, estatals i de la Unió Europea per ser "més forts i sòlids".

Durant aquests Premis Nit del Turisme s'ha reconegut la tasca de K de Kose Kose, Víla Le Blanc, Fundació Deixalles, Manuel García Arenas, Cecília Brizuela Mosquera, Agenda 2030, Cas Majoral, Família Erhart d'Universal Hotels, Juan Riera Ripoll de Can Alfredo, Illa dels Trails, Espardenyes Torres, Mavi García i Alexandra Shörghuber del Grup Arabella.

Notícies més vistes Avui