• dissabte 3 de juny del 2023

Armengol diu que al Consell d'Eivissa "li falta materialitzar projectes i defensar-los" sobre l'impost turístic

img


EIVISSA, 3 Nov.

La presidenta del Govern, Francina Armengol, ha considerat aquest dijous que al Consell d'Eivissa "li manca materialitzar projectes clars, explicar-los i defensar-los", ha declarat en al·lusió al repartiment de fons de l'impost turístic.

A més, ha afirmat que "criticar i queixar-se és molt fàcil”, encara que el “important” és treballar en benefici de la ciutadania. "Crec que al Consell d'Eivissa li falta materialitzar projectes clars, explicar-los i defensar-los. Si no hi ha projectes presentats per part del Consell, no els podem finançar i aquesta és una de les diferències amb Menorca", ha afirmat.

>

Armengol s'ha referit al repartiment de fons de l'impost turístic després de visitar les obres que s'executen a l'IES Isidor Macabich d'Eivissa i ha explicat per què Menorca rebrà més fons de l'ITS davant d'Eivissa.

Segons ha explicat als mitjans de comunicació, en aquest repartiment, primer es trien els projectes, "majoritàriament els que plantejava el Govern" i així, "la gran majoria té repercussió a les quatre Illes". Per això, aquest any s'ha prioritzat tot allò relatiu al cicle de l'aigua, "una necessitat real també a l'illa d'Eivissa".

D'altra banda, s'ha intentat aconseguir que l'ITS fos un instrument financer per ajudar a executar el Pla estratègic d'inversions, pactat amb els consells o els agents socials. "Menorca ha presentat tots els projectes lligats al cicle de l'aigua", ha puntualitzat.

"A l'hora de la veritat hi ha institucions que no presenten projectes en aquest sentit. Malauradament, el Consell d'Eivissa va presentar projectes que no tenen res a veure amb el cicle de l'aigua o mobilitat”, ha insistit.

Armengol ha afirmat a més que el Consell, en el Pla estratègic d'inversions, tampoc ha presentat cap projecte de mobilitat i ha aclarit que va ser l'Ajuntament d'Eivissa el que va plantejar un projecte relatiu a la transformació de l'E-10, amb millores destinades a la zona de vianants de l'espai.

D'altra banda, en relació amb la segona fase del Palau de Congressos d'Eivissa, ha reconegut que pot ser una inversió estratègica, ha assegurat que l'estan contemplant i que treballen amb la Conselleria de Turisme, encara que l'estan derivant cap als fons Next Generation.

"Tenim interès a plantejar totes aquelles iniciatives necessàries àries per a l'illa d'Eivissa i estem mirant cada instrument financer per saber d'on podem aconseguir més recursos”, ha conclòs, recordant que la proposta “encara no està ben treballada”.

un plantejament molt més grandiloqüent del que probablement cal en aquell espai. Per tant, cal veure bé quin tipus de plantejament realitza el Consell, perquè el projecte és de fa uns anys, i cal adequar-lo a un altre moment, que és el del segle XXI”, ha dit Armengol, que ha assegurat que treballen amb el Consell en la proposta modificada del projecte.

Notícies més vistes Avui