• dilluns 5 de juny del 2023

Armengol diu ser "conscient" de la "massificació" turística a l'estiu i aposta per "equilibrar"

img

PALMA, 13 Set.

La presidenta del Govern balear, Francina Armengol , ha assegurat aquest dimarts ser "conscient" de la "massificació" turística que es viu a les Illes durant els mesos d'estiu i les "problemàtiques" que genera, alhora que ha apostat per "equilibrar" "i "mitigar" els efectes negatius d'aquesta activitat.

Així ha respost la presidenta, al ple del Parlament d'aquest dimarts, a una pregunta del portaveu del Més per Menorca, Josep Castells, sobre la massificació turística a Balears.

Com a exemple de les mesures per fer front a aquesta situació, Armengol ha esmentat la regulació del lloguer de vacances, la nova llei turística que aposta per la sostenibilitat ambiental, el decret de posidònia o el canvi en l'estratègia de ports.

"Des de fa set anys es prenen mesures per mitigar aquests efectes negatius us", ha defensat Armengol, que ha posat en valor que durant l'estiu hi hagi hagut "plena ocupació" i Balears lideri el creixement a Espanya.

Josep Castells ha expressat la seva preocupació pels " missatges contradictoris” que, segons ha dit, llança el Govern en relació al turisme. En aquest sentit, ha valorat el "el discurs de contenció i de parar la massificació", però ha considerat que hi ha "un degoteig en els últims mesos de fets polítics que contradiu aquest missatge".

En aquest punt, Castells ha esmentat el finançament de LOS40 Music Awards, la visió “elitista” de l'Orgull LGTBI a Palma o el “culebró” al voltant de la denominació de l'estadi Son Moix i la promoció del RCD Mallorca.

Pel diputat de Més per Menorca, aquests fets traslladen "una imatge" que el Govern "no té clara aquesta visió de política de contenció" de turistes.

Notícies més vistes Avui