• dijous 30 de març del 2023

Armengol: "És inaudit que una comunitat aportadora nata com Balears hagi de pagar als rics d'Andalusia"

img

Costa (PP) veu "inexplicable" que no es baixin impostos a les Illes

PALMA, 27 Set.

La presidenta del Govern, Francina Armengol, ha considerat "inaudit que una comunitat autònoma aportadora nata com Balears hagi de pagar als rics d'Andalusia". "Això és el que ha de fer la classe mitjana de Balears?", ha preguntat la presidenta al portaveu parlamentari del PP, Toni Costa.

A la sessió de control al Govern, Armengol ha titllat de "escàndol" el que el PP pretén fer amb l'impost de patrimoni. "La carrera electoral els ha posat nerviosos i els ha tret la careta", ha dit en referència als 'populars'.

El debat sobre els impostos ha sorgit arran d'una pregunta de Toni Costa al ple del Parlament, que ha tornat a exigir a Armengol que abaixi els impostos als ciutadans de les Balears. El 'popular' ha acusat la presidenta de "atacar l'autonomia tributària" d'altres comunitats autònomes i d'estar a favor de "la recentralització dels impostos".

, és "impropi d'una presidenta que es considera federalista atacar l'autonomia" d'altres regions. "Continuen posant excuses sobre la taula per no abaixar els impostos", ha lamentat.

Per a Costa és "inexplicable" que a les Illes no es baixin els impostos, especialment a les rendes mitjanes i baixes, tot i que la comunitat va tancar el 2021 amb superàvit. "Per què no baixa els impostos als ciutadans?", ha preguntat a la presidenta, alhora que ha reclamat que doni suport a pimes i autònoms en aquest sentit.

Davant les crítiques, Armengol ha defensat que "la política fiscal és una eina necessària per garantir l´equitat, la igualtat d´oportunitats i la redistribució de riquesa tal com marca la Constitució". "No hem pujat un sol impost a la classe treballadora d'aquesta comunitat", ha remarcat Armengol, qui ha afegit que sí que s'ha pujat algun impost "als que més tenen".

En aquest sentit, ha preguntat al portaveu popular com es mantindran els serveis sanitaris o socials de la comunitat si es baixen els impostos. "Deixin d'enganyar perquè vostè va apujar els impostos a tothom", ha conclòs la presidenta.

Notícies més vistes Avui