• dimarts 6 de juny del 2023

Armengol i Darias visiten la nova Unitat Bàsica de Salut de Cala de Bou, a Sant Josep

img

IBIZA, 8 Jul.

La presidenta del Govern, Francina Armengol, i la ministra de Sanitat, Carolina Darias , han visitat aquest divendres, acompanyades de la consellera de Salut i Consum, Patricia Gómez, la nova Unitat Bàsica de Salut (UBS) de Cala de Bou, al municipi de Sant Josep de sa Talaia.

Segons ha informat el Govern, les instal·lacions han estat reformades recentment, ampliant la seva capacitat per atendre prop de 500 residents que, fins ara, havien de desplaçar-se fins a Sant Josep per ser atesos. Actualment, la UBS Cala de Bou atén una mica més de 5.000 persones.

Les obres d'ampliació de la Unitat Bàsica de Cala de Bou, finalitzades el mes passat, han estat realitzades per l'Ajuntament de Sant Josep a dues fases. Així, primer es va executar l'ampliació de la primera planta i posteriorment es va dur a terme la reforma de la planta baixa.

Amb aquestes obres d'ampliació i adequació s'han guanyat 171,33 m2, que se sumen a els 235 m2 ja existents. L'espai actual supera els 400 m2 i s'ha duplicat el nombre de consultes, que han passat de quatre a vuit.
També s'hi ha instal·lat un ascensor i s'ha habilitat un accés per escala a la primera planta que s'ha construït sobre el centre de gent gran de Cala de Bou.

La inversió realitzada per l'Ajuntament de Sant Josep de sa Talaia ha estat de 425.000 euros.

D'altra banda, a finals de l'any passat es va ampliar la plantilla de la Unitat Bàsica amb un tercer equip format per metge i infermera. Aquest reforç va permetre reduir les quotes per metge i infermera en un 26% i passar de les 2.300 targetes sanitàries, de mitjana, a les 1.700 que tenen actualment els equips que treballen en aquesta unitat.

Durant la visita , la presidenta ha agraït la "implicació de l'Ajuntament de Sant Josep" en unes obres que permeten "alleugerir la tasca notòria i excel·lent dels nostres professionals sanitaris", i ha defensat els esforços del Govern per reforçar l'Atenció Primària, "la porta d'entrada al sistema de salut".

Finalment, Armengol ha destacat la capacitat de les institucions de Balears "de treballar colze a colze amb el Ministeri de Sanitat" per continuar millorant serveis i recursos del Servei de Salut.

Amb aquesta ampliació de la Unitat Bàsica de Cala de Bou, tant en espai com en equips, es dóna resposta a una necessitat ja que la zona ha experimentat en els darrers anys un important creixement demogràfic. Amb el tercer equip es garanteix una millora de la qualitat assistencial i s'ha permès acostar la sanitat als usuaris, ha explicat el Govern.

Abans de visitar la UBS de Cala de Bou, presidenta, ministra i la consellera han fet un recorregut per l'hospital Can Misses, on han conegut el servei Dogspital que permet als pacients ingressats rebre visites dels gossos. També han visitat l?espai que s?està adequant per a la instal·lació d?un nou TAC.

Notícies més vistes Avui