• dimarts 21 de març del 2023

Armengol i Mora posen la primera pedra de les obres per recuperar l'interior de l'hospital Verge del Toro de Maó

img

MENORCA, 21 Jun.

La presidenta del Govern, Francina Armengol, i la presidenta del Consell de Menorca, Susana Mora, han posat aquest dimarts la primera pedra de les obres de reforma interior de l'Hospital Verge del Toro, a Maó.

Es tracta de la segona i darrera fase del projecte de recuperació d'aquest antic edifici sanitari en desús per convertir-lo en un centre assistencial i dedicat als pacients amb malalties cròniques, segons han indicat des de Presidència en nota de premsa.

"Hem complert amb la nostra paraula", ha dit la presidenta de l'Executiu autonòmic abans de recordar que, a partir del 2015, el Govern va actuar per aconseguir, en primer lloc, aturar la reversió de l'immoble a l'Estat i, posteriorment, recuperar aquest patrimoni arquitectònic i sentimental impressionant, i alhora donar resposta a una necessitat", que és la d'atendre d'una població "que cada vegada viu més anys i necessita una atenció més especialitzada".

Armengol ha dit també que aquest dimarts és un dia "d'alegria" perquè aquest " gran centre de cronicitat” podrà donar l'atenció sanitària adequada i també més eficient als menorquins.

Aquesta obra va ser declarada d'interès autonòmic i ha estat adjudicada a l'empresa Acciona per un import de 11.995.066 euros . La previsió és que les obres tinguin una durada de dos anys.

La reforma interior de l'Hospital Verge del Toro preveu una superfície útil de 5.101 metres quadrats, que disposarà d'una àrea d'hospitalització amb 60 habitacions entre individuals i dobles, amb uns 82 llits. També hi haurà una àrea ambulatòria amb un hospital de dia, consultes externes i una unitat d'estimulació cognitiva.

A més, el nou Hospital tindrà un espai per a proves radiològiques (convencionals i ecografies clíniques), per a la farmàcia (dispensació i suport a la prescripció) i per al laboratori (extracció), a més d'altres àrees destinades a la gestió dels pacients (vestíbul, admissió, arxiu, tanatori), una àrea social (menjadors, vestuaris, sala multiconfessional) i una àrea logística i de serveis generals (administració, subministrament i magatzem, cuina, llenceria i bugaderia, residus o manteniment).

La primera fase del projecte, ja finalitzada, ha consistit en la rehabilitació de la façana, la coberta i estructura. Des del Govern han recordat que aquest edifici està en desús des del 2007, quan es va obrir l'Hospital Mateu Orfila.

Notícies més vistes Avui