• dijous 2 de febrer del 2023

Armengol presidirà aquest dilluns la reunió amb representants econòmics i civils al Consolat

img

PP, Ciutadans i El PI han declinat la seva assistència a aquesta trobada que han qualificat de "propaganda"

PALMA, 2 Oct.

La presidenta del Govern, Francina Armengol, presidirà aquest dilluns la reunió amb representants econòmics i civils de les Balears, que tindrà lloc al Consolat de Mar, per tractar l'actual situació econòmica i social.

p>

Segons han avançat des de l'Executiu als mitjans, la presidenta Francina Armengol presidirà aquest dilluns, 3 d'octubre, a les 13.00 hores, la reunió del Govern amb representants del sector econòmic i de la societat civil de les Balears per tractar l'actual situació econòmica i social.

Per part del Govern balear acompanyaran la presidenta Armengol, el vicepresident i conseller de Transició Energètica, Sector Productius i Memòria Democràtica, Juan Pedro Yllanes; la consellera d'Hisenda i Relacions Exteriors, Rosario Sánchez; el conseller de Model Econòmic, Turisme i Treball, Iago Negueruela; la consellera d'Afers Socials i Esports, Fina Santiago; la consellera d'Agricultura Pesca i Alimentació, Mae de la Concha, i el conseller de Mobilitat i Habitatge, Josep Marí.

Les intervencions inicials es podran seguir a través de les xarxes socials i la pàgina web del Govern.

En relació amb aquesta reunió, cal recordar que els partits de l'oposició --PP, Ciutadans (Cs) i El PI-Proposta per les Illes Balears-- han declinat acudir a aquesta trobada convocada pel Consolat de Mar en qualificar-lo de "propaganda".

Concretament, el portaveu dels populars al Parlament, Toni Costa, ha declinat la invitació a aquesta reunió per considerar que "per segon any, a pocs dies del debat de política general, Armengol estira propaganda i intenta relegar el debat a un segon pla i menysprear, com fa quatre anys, al Parlament".

"El PP vol debatre propostes als problemes que preocupen al carrer, no perdre el temps a fer-se una foto, de manera que declina la invitació" , ha explicat i ha recordat que "des del PP s'emporta un any estenent la mà i fent propostes a Armengol per arribar a grans acords, com amb els fons europeus Next Generation, la llei d'Educació, la llei Turística o el Règim Fiscal i sempre s'ha rebut el 'no' per resposta, fins i tot a mesures que ha aprovat o aplaudit a posteriori".

De la mateixa manera, la coordinadora autonòmica de Cs Balears, Patricia Guasp, ha assegurat que no participarà a la reunió proposada per la presidenta Armengol, en considerar que "aquest tipus de trobades s'han de desenvolupar en el marc del Pacte de Reactivació". "No participarem del muntatge de propaganda de la presidenta Armengol, que pretén fer creure que aposta pel diàleg amb l'oposició quan en realitat ens ignora en tot allò que ella considera que no li dóna rèdit polític", ha assenyalat Guasp , qui ha assegurat que "això és una operació més de propaganda marca de la casa 'Pacte de Retrocés'".

Així mateix, la portaveu autonòmica de la formació liberal ha assenyalat que " el grup de Cs s'ha assabentat d'aquesta reunió pels mitjans de comunicació i els altres partits”, i ha criticat que “Cs no hagi rebut cap invitació i tampoc sàpiga qui hi està convocat”.

Finalment, el president del PI-Proposta per les Illes Balears, Tolo Gili, també ha rebutjat acudir a aquesta reunió en considerar-la “inoportuna” per celebrar-se un dia abans del Debat de Política General. "Ara no és el moment de fer aquest tipus de reunions" ha assegurat, afegint que la seva formació "no està en contra de seure i escoltar el que ha de dir Armengol, però no un dia abans del debat de política general" ".

"A més, ja existeix el Pacte de reactivació on hi ha tots els agents socials i partits polítics asseguts per fer propostes. Això respon més a un acte de propaganda que a una reunió per valorar la situació econòmica actual", ha conclòs.

Notícies més vistes Avui