Notícies Balears.

Notícies Balears.

"Armengol reestructura l'executiva del PSIB-PSOE per poder tornar a governar el 2027."

PALMA, 27 Gen.

El Consell Polític del PSIB-PSOE, màxim òrgan de decisió entre congressos, ha aprovat una remodelació de la Comissió Executiva "per fer possible que el Partit Socialista torni a governar el 2027 per a continuar canviant la vida de la gent per a millor".

Així ho ha anunciat la secretària general, Francina Armengol, qui ha advertit que el PSIB-PSOE "comença a empènyer pel canvi de Govern el 2027", i ha destacat que planteja aquesta remodelació "per tenir una estructura forta per servir la ciutadania que espera el projecte polític socialista i estar preparats, àgils i receptius".

D'aquesta manera, s'incorporen a la Comissió Executiva del PSIB-PSOE Marc Pons com a secretari d'Estratègia i Anàlisi Electoral, Milena Herrera com a portaveu, Héctor Pons com a secretari de Política Municipal, Quim Torres com a secretari de Relacions Institucionals, Omar Lamin com a secretari de Drets Socials i Migracions, Patricia Gómez com a secretària de Salut, Rafa Ruiz com a secretari de Política Esportiva i de l'Activitat Física, Miquel Cabot com a secretari de Formació i Alfonso Rodríguez, Silvana González, Malena Riudavets i Irantzu Fernández com a vocals.

La secretària general també ha expressat el seu agraïment a les persones que deixen la direcció del partit, com són Teresa Suárez, Nacho García, Isabel Castro i Miquel Company.

D'altra banda, el Consell Polític ha aprovat quatre propostes de resolució. La primera, en defensa i reconeixement de la llengua pròpia de les Balears, amb la qual s'hi reitera el compromís socialista amb el català, s'evidencien les polítiques del PP que "trencaven amb dècades de consensos lingüístics" i s'insta el Govern de Prohens a desistir d'aplicar la "segregació lingüística" a les escoles.

En segon lloc, s'ha aprovat una resolució per recordar les víctimes de l'holocaust i en defensa de les polítiques de memòria democràtica, en la qual es commemora el Dia Internacional en Memòria de les Víctimes de l'Holocaust i s'insta el Govern a donar continuïtat a les polítiques públiques de memòria democràtica, rebutjant la proposta del PP i Vox de derogar la Llei de Memòria Democràtica autonòmica.

Finalment, s'han aprovat dues resolucions a proposta de les Joventuts Socialistes de les Balears, dirigides a avançar en el desenvolupament d'eines d'intel·ligència artificial que permetin rastrejar i eliminar el contingut en línia de caràcter sexual il·legal, i a incrementar l'habitatge.