• dimecres 30 de novembre del 2022

Armengol refusa una "baixada massiva" d'impostos: "Mai no els baixaria als rics a càrrec dels treballadors"

img

PALMA, 28 Set.

La presidenta del Govern, Francina Armengol, ha assegurat, aquest dimecres, que el seu plantejament per fer front als problemes econòmics de la societat "no és una baixada massiva" d'impostos.

En aquest sentit, la dirigent balear ha concretat que "mai baixaria els impostos als rics a càrrec de les famílies treballadores". "Aquest no és el nostre plantejament", ha afirmat en declaracions als mitjans en un acte a Calvià.

Després de recordar la reunió d'aquest dilluns de la Mesa de Diàleg Social, la presidenta de l'Executiu de les Balears ha subratllat que "sempre" s'han pres mesures per a les famílies i empreses "de forma pactada i consensuada".

Per això, ha concretat que estan "oberts a escoltar patronals i sindicats "per establir un bloc de mesures que alleugi els ciutadans, empreses i treballadors de les Illes.

A més de ressaltar "la bona temporada turística que ha permès a Balears liderar el creixement econòmic", Armengol ha subratllat que "quan sigui necessari" el Govern tornarà a estar "al costat" de qui ho necessiti.

En aquest sentit, el plantejament de l'Executiu d'Armengol "no és una baixada massiva d'impostos”, sinó de facilitats a través de deduccions fiscals o ajudes directes per als ciutadans. "Serà d'una forma concreta perquè arribin a les persones que realment ho necessiten", ha afirmat, per després acabar: "Les anunciarem quan les tinguem pactades a la Taula de Diàleg Social".

D'altra banda, la presidenta s'ha referit a la protesta que aquest dimarts a la tarda van protagonitzar més de 40 entitats davant del Consolat de Mar contra la massificació turística a la Mediterrània.

Armengol ha asseverat que aquest és el discurs del Govern i, per això, han aplicat polítiques per fer possible "el major equilibri" entre turisme i residents per "garantir una bona experiència vital i turística".

"Som la única comunitat autònoma que ha limitat els creuers a Palma”, ha subratllat, alhora que ha recalcat la prohibició de lloguer de vacances en segons quins espais i una llei turística que contempla una moratòria en el creixement de places turístiques. "Actuem en aquesta línia perquè som conscients que les Balears són un territori fràgil".

Finalment, la presidenta del Govern ha afirmat que s'està complint amb la licitació d'obres a les Balears. Armengol ha respost a la queixa de l'Associació de Constructors de Balears sobre la manca d'actualització de preus, cosa que ha provocat que un total de 57 obres públiques hagin quedat desertes el 2022.

Amb tot, la presidenta ha explicat que des de l´Associació han subratllat que per part de molts municipis hi ha una inaplicació de la normativa autonòmica en benefici de l´estatal. "Faig una trucada als ajuntaments perquè s'apliqui la norma de Balears i intentar flexibilitzar al màxim per fer possible que les obres públiques puguin sortir", ha finalitzat.

Notícies més vistes Avui